Fair play tanulmánykötet – könyvbemutató
2017. május 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke meghív minden érdeklődőt  „A fair play ereje?! Tények és értékek a 21. századi sport világában” című tanulmánykötet könyvbemutatójára. Az ingyenes és nyilvános tanulmánykötet bemutatójára június 8-án 15 órától kerül sor a Testnevelési Egyetem Főépületének Kistanácstermében.  

IFPC„A fair play ereje?! Tények és értékek a 21. századi sport világában” című tanulmánykötet Dr. Vermes Katalin, Dr. Farkas Péter munkája, a kötet előszavát Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke írta.

A kötet a Testnevelési Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke által 2013-ban kezdeményezett több éves interdiszciplináris kutatási folyamat eredménye. E folyamat célja az volt, hogy a modern sport morális lényegét alkotó fair play eszményt társadalomtudományi témaként felmutassa, s kiemelje abból a „másodlagos” státuszból, amelybe a magyar közgondolkodás, s vele együtt gyakran a sporttudományos gondolkodás is belehelyezi.

A sportos fair play eszmény eszmetörténetének feltérképezése, etikai elemzése, az eszményt körbevevő társadalmi értelmezések és gyakorlatok interdiszciplináris reflexiója olyan aktuális és súlyos társadalomtudományi feladat, amely túlmutat e kötet lehetőségein, de motiválta a könyv szerzőit, s minden bizonnyal motiválja majd leendő olvasóit is.

Tehát: a tanulmánykötet bemutatójára június 8-án 15 órától kerül sor a Testnevelési Egyetem Főépületének Kistanácstermében.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!