Újabb "teltházas" konferencia a Testnevelési Egyetemen
2017. október 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagyszabású konferenciának adott otthont csütörtökön a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc terme. A sportanalitikai módszerek alkalmazása az edzői döntésekben – ez volt a fő téma az eseményen, amelyre számos sportág képviseletében érkeztek vendégek, kiemelt edzők, szakemberek.

Újabb teltházas konferencia a Testnevelési Egyetemen

A konferencia apropóját egyebek mellett egy szép kiállású és komoly tartalommal bíró, 20 sportágat érintő kiadvány megjelenése is adta.

Ugyanis a Testnevelési Egyetem Sportgazdasági és Döntéstudományi Kutató Központjának munkatársai a Magyar Edzők Társasága megbízásából húsz sportágra készítettek átfogó elemzéseket, aminek fő célja, hogy modellezzék a sportági trendeket, illetve különböző statisztikai módszerek segítségével bemutassák a hazai tehetségek fejlődési pályáját a világ legjobbjaihoz képest. Az elemzések további célja olyan módszerek kialakítása, amelyek a nemzetközi tendenciákat is figyelembe véve adnak előrejelzést a sportágak várható hazai és nemzetközi fejlődéséről.

Újabb teltházas konferencia a Testnevelési Egyetemen (Molnár Zoltán)

Molnár Zoltán,  a MET elnöke

Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társasága elnökének a fejlődést alapvető célként megfogalmazó köszöntője és az esemény kapcsán meg kell említeni, hogy a konferencia létrejöttében Csabai Edvinnek (sportigazgató, MET) és a TE oktatójának Gulyás Erikának, valamint a PhD hallgató Csurilla Gergelynek és Juhász Gábornak is sok munkája volt.

A  köszöntőt követően egyetemünk rektora, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos Mérések és adatok a kézilabdázók teljesítményének prognosztizálásában és növelésében címmel tartott színes, sok megközelítést tartalmazó egyórás előadást.

Újabb teltházas konferencia a Testnevelési Egyetemen (Mocsai Lajos)

Dr. Mocsai Lajos, a TE rektora

A folytatásban dr. Sterbenz Tamás, a TE általános rektorhelyettese, a Sportgazdasági és Döntéstudományi Kutató Központ vezetője a teljesítmény előrejelzésének módszereiről és csapdáiról. A következő előadó, Túróczy Gábor sportinformatikus volt, aki a Sportanalitika alkalmazása az élsportban címmel tartott előadást, és akinek vállalkozása világszerte több cég, együttes, csapat és játékos munkáját segíti különböző sportanalitikai megoldásokat kínálva számukra. Ezután a Dániából érkező Christian Timm Kejser Hartz vette át a szót, aki hazájában több sportágat is felügyel az élsportot ellenőrző szervezet tagjaként, elemzésekkel és vizsgálatokkal segíti az elsportolók és az abban dolgozók munkáját. Ezúttal az edzők szemszögéből történő teljesítményelemzésről és -alkalmazásról tartott előadást, ugyancsak nagy sikerrel.

Túróczy Gábor és Christian Timm Kejser Hartz délután is tartott egy-egy érdekes előadást a Sportanalitika gyakorlati alkalmazása az élsportban, illetve A teljesítményelemzés gyakorlati alkalmazása a csapat- és az egyéni sportágakban címmel, majd a konferencia záró akkordjaként szekció előadások következtek, amelyekben a nap folyamán elhangzott és a témákhoz kapcsolódó kérdések kerültek napirendre. A beszélgetéseket a TE fiatal oktatói, a Sportgazdasági és Döntéstudományi Kutató Központ tagjai tartották, a három moderátor Juhász Gábor, Csurilla Gergely és Gulyás Erika volt.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!