Budapesten a katalán futballfilozófia
2018. április 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
A Testnevelési Egyetem labdarúgó edzőtovábbképzést szervez Joan Vila Bosch, az FC Barcelona módszertani igazgatója részvételével, sőt meghívást kapott a korábbi 15-szörös spanyol válogatott Carles Rexach is, a katalán sztárcsapat egykori játékosa, később vezetőedzője, aki jelenleg elnöki tanácsadó a világhírű egyesületnél. A továbbképzésre május 9-én kerül sor a ferencvárosi Groupama Arénában a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia társrendezvényeként.
 
 
„Egy baráti beszélgetés közben vetődött fel az ötlet, hogy a személyes kapcsolatok révén lehetőség nyílhat a barcelonai konferencia megtartására – mondta érdeklődésünkre Prukner László, egyetemünk mesteroktatója. – Lecsaptam a témára, és már tavaly decemberben elkezdtük e program előkészítését, amelyben részt vett az Aranycsapat csatárának, Kocsis Sándornak a fia, a barcelonai főkonzul, valamint a Testnevelési Egyetem vezetése is, sőt a Magyar Labdarúgó-szövetséggel is egyeztettünk. Örömünkre az FC Barcelona delegálta Joan Vila Bosch urat.”
 
Budapesten a katalán futballfilozófia (Prukner László)
 
Prukner László még a ZTE edzőjeként Détári Lajossal fog kezet (Fotó: MTI) 
 
Az edzőképzésen történő részvétellel a maximálisan adható tíz kreditpontot gyűjthetik az edzőkollégák a licencük megújításához! A szakmai napot elsősorban UEFA ”B”, UEFA ”A”, UEFA ELIT Youth „A”, UEFA „PRO” Licences edzőknek ajánljuk.
 
„Spanyolországból érkező vendégeink nem azt akarják megmondani, hogy mit és hogyan csináljunk, hanem a világhírű katalán egyesület filozófiáját közvetítik, amelyben bevallásuk szerint jelentős hangsúlyt kapott az ötvenes évek Aranycsapatának kultúrája és tudása. Nagyjából ezerkétszáz főben határoztuk meg az érdeklődők számának felső határát, ez ideig picivel több mint ezren jelentkeztek. Köztük vannak a magyar edzői és futballtársadalom jeles képviselői, mások mellett Nyilasi Tibor, Gellei Imre, Garami József, Egervári Sándor vagy éppen Csank János” – tette hozzá Prukner László.
 
Az edzőképzésre jelentkezés határideje április 30., költsége 8000 forint+ÁFA. Az eseményre már most nagyon sokan jelentkeztek és az érdeklődés folyamatos. Éppen ezért felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a regisztráció csak a jelentkezési díj befizetésével válik érvényessé.  
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!