Kötetbe zárt legenda
2018. május 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tavaly decemberben nagy sikert aratott a Testnevelési Egyetemen a dr. Kis Jenő emlékére megrendezett konferencia – amelyet most újból „átélhetnek” a résztvevők, sőt azok is, akik nem voltak jelen az eseményen. Prof. dr. Hamar Pál szerkesztésében elkészült a több mint százoldalas emlékkötet, amely a tavalyi tudományos-módszertani konferencián elhangzott előadásokat eleveníti fel.

Kötetbe zárt legenda (Kis Jenő emlékkötet)

Neves szerzők vetették papírra a gondolataikat, a kötetet pedig prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, dr. Makszin Imre, valamint Dubecz József köszöntője vezeti fel.

„Tavaly decemberben volt Kis tanár úr halálának tizedik évfordulója, s tavaly októberben lett volna hetvenöt éves – mondta érdeklődésünkre Hamar Pál. – Maga az ötlet, vagyis a tavalyi konferencián elhangzott előadások csokorba szedése, innen ered. Dr. Kis Jenő legendás alakja, emblematikus személyisége volt intézményünknek, rendkívül széles spektrumú tevékenységkörrel. No meg ne feledjük nagy szerelmét, a kézilabdát.”

Hamar professzor úr a minap átadta a kötet tiszteletpéldányait Kis Jenő egyik fiának, aki elmondta: az egész család rendkívül hálás az ötletgazdának, a szervezőknek, az előadóknak és a szerzőknek, már csak azért is, mert „így az unokák is pontos képet kapnak arról, milyen nagy formátumú ember volt a nagypapájuk.”

Noha az alkotás nem kerül piacra, Hamar Pál hangsúlyozta: szeretnék minél szélesebb közönséghez eljuttatni a kötetet a pedagógusok, a testnevelőtanárok és a kézilabdasportban tevékenykedők körében.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!