Emlékezés a 48-as szabadságharcra
2004. március 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2004. március 15-e hétfői napra esett. Ezért már nagyon korán, péntek délben rendezte meg a TF az ünnepséget. A hagyományoknak megfelelően az I. évfolyamos hallgatók adták a műsort (Facskó Marica, Szigetvári Kata, Takács Kata, Vaszkó Bence, Vetró Péter), egy-két felsőbb éves "vendég-fellépővel" (Berdán László, Takács Bence).

Emlékezés a 48 as szabadságharcra (2004)

A vélemények szerint szép, mintegy 20 perces, műsorban az idén elsősorban 19. századi kortárs költők ismeretlenebb versein keresztül elevenedtek meg a 48-as események. A műsor részeként 2 egészségtan - tánc szakos hallgató is fellépett, akik néptánc-betéttel színesítették a programot.

A műsor után a közönség átvonult a Megemlékezések Helyéhez, ahol a tavaly felállított kopjafánál megkoszorúztuk az emlékművet és elénekeltük a Szózatot.

A kerület ünnepének megrendezésére az idén a TF-et kérték fel - XII. kerületi Önkormányzattal közösen. A TF-es hallgatókat is magába foglaló Magyarock Dalszínház adott elő részleteket a "Kelj fel Petőfi Sándor!" című rockoperából, hatalmas sikerrel. Már évek óta rendszeresen részt veszek az ünnepi műsoron, de meg kell, hogy mondjam, ennyi emberrel még nem találkoztam az ünnepi megemlékezésen. A hallgatóság nagyon "vevő" volt a szép zenével kísért remek versekre. Nagy tapsot kaptak a fiatalok! Utána a Polgármester Úr kis fogadást adott a műsor résztvevőinek, gratulált nekik és abbeli reményét fejezte ki, hogy jövőre is szereplésre hívhatja őket a kerületbe!

Ezzel még nem ért véget az ünnepség: a résztvevők kimentek a Gesztenyéskertbe, ahol a 48-as emlékműnél koszorúzásra került sor. A szokásoktól eltérően a TF tiszteletadás során tapsot is kaptunk, valószínűleg a szép műsor miatt. A koszorút az idén Dr. Nyerges Mihály dékán és Nemerkényi Krisztina lektorátusvezető helyezte el az idén.

(szöveg: Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina, kép: Fazakas Mónika és Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!