Szubjektív vélemény az évnyitóról
2014. szeptember 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jó érzés ismét TF-esnek lenni! Tegnap volt az ismét önállóvá váló TF első tanévnyitója az Aulában. Mi, a TF-en oktatók és dolgozók, talán nagyobb "izgalommal" vártuk az eseményt, mint az elsős hallgatók zöme, hiszen nekünk ez egy régi "új kezdet"-et jelentett.

Valahogy másként nézett ki az Aula is. Pedig már megszoktuk, hogy minden évben új hallgatók sokasága tölti meg a termet. Ez most sem volt másként.

Talán a hangulat, talán a várakozás, talán a rég nem látott kollégák arcai tették azzá.

Sok volt, most már nyugdíjas kollégánk érezte azt, hogy részt kell vennie ezen az ünnepi megnyitón.  Így nem csak a hallgatók számára fenntartott helyek, hanem az első két sor is "tömve" volt.

Az ünnepi hangulatot emelt az a tény is, hogy a megnyitót 3 magas rangú állami vezető tisztelte meg jelenlétével: Dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár (aki rendszeres résztvevője ünnepi üléseinknek) mellett itt volt Dr. Maruzsa Zoltán, az EMMI felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, és Kiss Norbert, sportért felelős helyettes államtitkár is.

A pulpituson ült természetesen az intézmény ideiglenes megbízott vezetője, Dr. Sterbenz Tamás docens úr, és két leköszönő dékánhelyettesünk is, Dr. Hamar Pál és Dr. Berkes István, akik  mind - az átmeneti jelleget hangsúlyozva -, talár nélkül vettek részt az eseményen.

Sterbenz Tamás beszéde nyitotta az eseményt, amelyben - többek között - megköszönte Dr. Radák Zsolt leköszönő dékán mintegy kétéves munkáját. Beszéde végén – egy igazi TF-es sportos "performance"-szal –, a kosárlabdában használatos feldobással indította az évet.

A beszédek után a TF által adományozható díjak átadására került sor: Dr. Faludi Judit a Pro Facultate, Dr. Szmodis Márta a Kerezsi Endre, míg Dr. Hamar Pál a Hepp Ferenc díjat érdemelte ki. A díjak átadásán a díjat alapítók rokonai is részt vettek.

A hangulatot fokozta két műsorszám is, amit a TF műhely két tagja, Ekanem Bálint (ének) és Kiss Annamária (tánc) adott elő, nagy sikerrel.

Nagyon szép látvány volt az a sok (csaknem 380) hallgató, akik a TF-es kendőben és nyakkendőben várták, hogy a megbízott intézményvezető úr kézfogásával az egyetem polgáraivá fogadja őket. Az ünnepélyes eskütétellel pedig elfogadták a TF ősi jelszavát: "Szellemet, erkölcsöt, erőt egyesíts!".

Az eső sajnos elmosta a tanévnyitó betervezett záró aktusát: a zászlófelvonást, ami a D-épület előtt történt volna meg, néhány hallgató sportos megjelenésével együtt.

Így - miután az elsősök átvették a TF zászlaját a végzett hallgatóktól - az Aulában, a Szózat eléneklésével zárult az esemény.

A tanévnyitó nagyon szépre sikeredett, méltó volt az újjászülető TF-hez!

Nemerkényi Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!