Flashmobbal emlékeztünk a Költészet Napjára
2015. április 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csodaszép időben, csütörtökön fél 1-kor került sor a TF-en a Költészet Napját megünneplő flashmobra. Az egyetemi élet sajátosságai miatt a csütörtöki ebédidőre esett a választásunk.

A Költészet Napja (2015)

A versek különböző helyszínekről hangzottak el a TF műhely tagjai* és néhány kolléga** előadásában: volt, aki a Főépület első emeleti ablakában, volt, aki az udvaron, egy kövön állva, volt, aki a Marketing Osztály ablakából, vagy a parkba vezető lépcsősoron állva mondta el versét. Nagy örömünkre Mocsai Lajos rektor úr elfogadta a felkérést és csatalakozott a szavalókhoz: ő a Rektori Hivatalhoz vezető lépcsősoron állva mondta el versét. Az esemény záró számaként pedig egy megzenésített verset hallhattunk, saját gitár kísérettel.

A nézők nagy többségét adó kollégák az udvaron állva hallgatták végig a kb. 10 perces mob-ot. Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk: a szerdai zuhogó esőben csak vágyakozhattunk erre a jó időre, ami szerencsére bejött. Így kimondottan jól esett az ebédidő egy részét ily módon - szellemi táplálékkal – eltölteni.

Már csak egy kérdés maradt: hogyan lehetne a hallgatóságot is rávenni arra, hogy minél többen vegyenek részt az ilyen eseményeken? A jövő próbálkozásai majd megadják a választ erre a kérdésre.

* Illés Flóra, Kurucz Anita, Laskovics Tímea, Michl Dóra, Vránics Ildi ** Heintz Bernadett, Vízkeleti László

szöveg: Nemerkényi Krisztina | fotó: Fazakas Mónika

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!