Európai Úszásoktatói Konferencia 2011-ben Budapesten?
2010. március 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az  Európai Úszó Szövetség Úszó Szakbizottsága (Antwerpen, 2010)A múlt héten ülésezett a LEN (Európai Úszó Szövetség) Úszó Szakbizottsága. Az ülésen Dr. Tóth Ákos, a Bizottság magyar tagja vett részt. Sok egyéb napirend mellett az egyik kiemelt téma az edzőképzés és továbbképzés volt.

Dr. Rein Haljand (15 évig a tallinni TF dékánja) értékelése szerint az ún. "coaches' clinic"-ek, edzői konferenciák egyre népszerűbbek, az európai edzők egyre nagyobb létszámmal és aktivitással vesznek rész a LEN versenyek keretében tartott előadásokon. Pl. az isztambuli konferenciának 140 résztvevője volt.  Dr. Rein Haljand javasolta egy "Educational Program"' indítását, ami az Európai országokban alkalmazott úszásoktatási módszerek megismerését, a tapasztalatok átvételét, szakirodalmi anyagok (könyv, CD, DVD, stb.) cseréjét jelentené. Így közelebb lehetne hozni az eredményes oktatási módszerek alkalmazását.

Az ülésen jelen lévő Nory Kruchten LEN elnök feltétlen javasolta a program bevezetését. Nagy szakmai sikernek tartjuk, hogy az európai program kidolgozásával  Dr. Tóth Ákos személyében a TF Úszás és Vízisportok Tanszékét bízta meg a LEN. Dr. Sós Csabával és Dr. Kozsla Tiborral - a TF Stratégiai és nemzetközi igazgatójával - történt megbeszélés eredményeként, a Magyar Úszó Szövetséggel együttműködve elkezdjük a program kidolgozását és előterjesztjük a LEN vezetőinek.

Terveink szerint 2011 tavaszán megrendezzük az első nemzetközi Úszásoktatói Konferenciát.

Ui.: A következő hazai, 20. Úszásoktatói Konferenciát 2010. május 9-én rendezzük a TF-en.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!