Berlinben ülésezett az EAS végrehajtó bizottsága
2011. december 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Dr. Kozsla Tibor elnök vezetésével december 1-jén és 2-án Berlinben tartotta az évben utolsó rendezvényét az European Athlete Student hálózat. A szervezet szeptemberben megválasztott elnöke, karunk stratégiai és nemzetközi igazgatója számos új ötletet, a következő évek stratégiájának sarokpontjait vázolta fel a bizottságnak.

Dr. Kozsla Tibor bemutatja az  általa kidolgozott EAS-t népszerűsítő előadást

A tagok egyetértéssel fogadták az ötleteket, melyekhez feladatokat rendeltek, és megosztoztak rajtuk. A komoly munka után „szakmai” kikapcsolódásban volt részük Jörg Foster házigazda jóvoltából: a férfi röplabda Bundesliga egyik rangadójára látogattak el, hogy kikapcsolódjanak.

Jörg Foster házigazda mond köszöntőt az ülésen

Nem hiába a munka: sportolói „kettős karrier” intézményét zászlajára tűző EAS pontosan látja, hogy most lehetősége lesz a térnyerésre, arra, hogy az Európai Bizottság háttérintézményévé váljon a területen. A Bizottság által javasolt 2014-2020-as költségvetési keretben ugyanis az integrált oktatási, képzési és ifjúságpolitikára szánt összeg (16,2 mrd Euró) mintegy 1%-a fog jutni a sport alprogramra. Az alprogramon belül pedig nevesítették a kettős karriert, mint támogatandó területet. Így az EAS-ra jövőre sok feladat vár: egy, az innovatív sportszervezés területén nyertes európai uniós pályázati konzorciumban fog dolgozni nemzetközi partnerekkel; tanulmányutat szervez májusban Svédországba; és természetesen képviselteti magát a főbb európai uniós eseményeken, mint amilyen az Európai Sportfórum lesz 2012 szeptemberében Cipruson.

Bardocz-Bencsik Mariann

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!