Wass Albert est a TF-en
2003. március 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Évek óta egyre több tehetséges hallgatóra figyelünk fel a TF ünnepi műsorainak szervezésekor. Ezért merült fel a gondolat - még tavaly nyáron, ősz elején -, hogy lehetőséget kellene adni a diákoknak szélesebb közönség előtt történő bemutatkozásra is. Az ötlet konkrétan is megfogalmazódott: Wass Albert műveiből kellene egy estet rendezni.

Schulek Ágoston tanár úr sietett segítségünkre, aki a TF Esték szervezőjeként egyik estjét áldozta fel erre a műsorra, biztosítva ezzel a megfelelő számú és értő közönséget. 2003. március 7-én péntekre ki is tűztük a műsort, amelyre még a Dévai Nagy Kamilla által alapított Krónikásének Zeneiskola Kárpát-medencei növendékeit is meghívtuk.

Bár sok helyen hirdettük a műsort, azért élt bennünk egy kis félsz. Bár mi tudtuk, hogy nagyon tehetséges hallgatókról van szó, de nem tudtuk, hogy mennyire vevő a közönség erre. Nem csalódtunk. Már délután 4 óra előtt el kezdtek szállingózni a nézők az este 6-ra meghirdetett előadásra. Fél 6-kor már egy gombostűt sem lehetett leejteni az Aulában, ahol már a lépcsőket és az állóhelyeket is mind elfoglalták, valamint a pótlásként behozott padokon, pótszékeken is szorongtak az emberek. Sokan csak az Aula előterében hallgathatták végig a műsort. Lehettünk vagy ezren...

... A mintegy kétórás műsor remekre sikeredett.

Wass Albert est a TF-en (TF műhely)

A három részt zenei betétek kötötték össze. Először Wass Albert komolyabb hangvételű Te és a világ című kötetéből hangzottak el részletek.

A második rész teljesen feloldotta e komolyabb hangulatot. A Tizenhárom almafából vett részletek hallgatása közben a nézők jókat nevettek a székely Mózsi kalandjain.

Az újabb zenei betétek után következett a csúcspont, Wass Albert legszebb verseinek válogatása.

A közönség elbűvölten, többen sírva hallgatták végig a verseket (Hontalanság, Üzenet haza, A bujdosó imája, stb.) a hallgatók parádés előadásában. A szűnni nem akaró tapsvihar szerint érdemes volt megtartani az előadást. És hogy érdemes újabbakkal próbálkozni.

Álljon itt a tehetséges TF-es hallgatók névsora: Berdán László (II. évfolyam), Dézsi Viktória (volt hallgató), Farkas Péter (I. évfolyam), Schulek Dávid (volt hallgató) és Takács Bence (III. évfolyam). Valamint a Krónikásének Zeneiskola növendékeinek neve: Berekméri Szigeti Huba (Szászrégen), Fazakas Ilona (Székelyudvarhely), Fülöp Örs István (Marosvásárhely), Molnár Endre (Székelyudvarhely), Pekarik Katalin (Érsekújvár).

Felejthetetlenül szép este volt!

(szöveg: Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!