Elhunyt egyetemünk kancellárhelyettese, Dr. Csomós Tamás
2018. augusztus 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 48. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a Testnevelési Egyetem korábbi felnőttképzési igazgatója, a TE kancellárhelyettese, Dr. Csomós Tamás. 

A többek között vállalatgazdasági üzemmérnök, gazdasági agrármérnök és mérnöktanár végzettségű Csomós Tamás, aki gazdálkodás- és szervezéstudományokban szerzett PhD fokozatot, 2016 óta dolgozott a Testnevelési Egyetemen. Intézményünk munkáját előbb a felnőttképzés vezetőjeként segítette, majd napra pontosan egy hónapja, Dr. Genzwein Ferenc kancellár felkérésére kancellárhelyettesként tevékenykedett.

A felkészült, mindig vidám és segítőkész, a futballhoz és a sporthoz ezer szállal kötődő kollégánk korábban a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán tanított számvitelt és könyvelést, majd másfél évig az intézmény kancellárjaként dolgozott. Érdeklődése sokrétű volt, a tanulás és a tanítás mellett a sportot is szenvedélyesen űzte.  

Dr. Csomós Tamás 2015 óta a Gyöngyösi Atlétikai Klub labdarúgó-szakosztályának elnökeként, szakmai igazgatójaként tevékenykedett. Labdarúgóként Sátoraljaújhelyen, Pácinban, a Gyöngyösi AK-ban, a Gyöngyöshalász együttesében, az FC Eger és a Szőlőskert-Nagyréde SC színeiben futballozott nagypályán. Legnagyobb sikerei között két megyei elsőosztályú bajnoki arany, megyei gólkirályi cím szerepel. Emellett futsalban - utolsó napjáig űzött sportágában - a kilencvenes évek végén 19-szer a magyar nemzeti csapat tagja is volt, miközben strandlabdarúgóként hétszer szerepelt bajnoki aranyérmet szerző együttesben.

A tf.hu-nak adott korábbi interjújában felidézte, hogy 1998-ban hatodik lett a főiskolai futsal-világbajnokságon, amire nagyon büszke volt, akárcsak a játékosként és edzőként nyert magyar bajnoki címeire. Nem csupán sportvezetőként, sportolóként is életének utolsó napjáig aktív volt. A tanulás, a tanítás és a sport iránti elkötelezettsége példaértékű. 

Elhunyt egyetemünk kancellárhelyettese, Dr. Csomós Tamás

Dr. Csomós Tamás három gyermeket és egy szerető feleséget hagyott hátra, akiknek fájdalmában osztozunk. A Testnevelési Egyetem Dr. Csomós Tamást saját halottjának tekinti.

A kép forrása: heol.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!