Végső búcsú Takács Ferenctől
2018. szeptember 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Péntek délután a cinkotai temetőben kísértük utolsó útjára kollégánkat, Takács Ferenc Professor Emeritus tanárt. A temetésen képviseltette magát a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Olimpiai Akadémia és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum is, de számos régi barátja is megjelent.

A Győr Béla által levezetett emlékezést Mocsai Lajos rektor indította, aki az egyetem saját halottjaként eltemetett Tanár úr kollégája volt. Felidézte Takács Ferenc magas szintű tevékenységének sokszínűségét, humoros énjét és személyes közös emlékeiket.

A Magyar Olimpiai Akadémia nevében – és mint vele együtt végzett évfolyamtárs – Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia tiszteletbeli főtitkára folytatta az emlékezést.

Végső búcsú Takács Ferenctől

Prof. Dr. Pavlik Gábor kollégájától és sporttársától is búcsúzott, hiszen éveken keresztül hetente kétszer együtt kosárlabdáztak az E épületben, a TF tanári csapatában.

Dr. Szabó Lajos, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum igazgatója, korábban a TF Könyvtár csoportvezetője, a sporttal kapcsolatos értékeket szenvedélyesen gyűjtő polihisztorról és többszörös Ezüstgerely-díjas sportszakemberről elevenített fel számos emléket.

Az urna elhelyezésekor pedig – a család nevében is – Dr. Tóth László, a Pszichológia Tanszék egyetemi docense búcsúzott el.

Hiányát örökké érezni fogjuk.

(szöveg: NHK, fotó: Dr. Tóth László)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!