10 nap a birkózó vb-ig: Az önkéntesek is készen állnak!
2018. október 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A cél, minden idők legjobb birkózó-világbajnokságának megrendezése - jelentette ki a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke. Nenad Lalovic kijelentése és iránymutatása többször elhangzott a budapesti világesemény önkénteseinek hétvégi képzésén, amelyen Mocsai Lajos, a TE rektora is beszédet mondott. 

A fenti mondat gyakori ismétlése nem csupán szóban fontos, hiszen az elmúlt évtizedekben hazánkban rendezett világversenyek rendre kiválóan sikerültek, legyen szó a sportolók teljesítményéről, az adott esemény gördülékenységéről vagy az önkéntesek munkájának minőségéről. A múlt pedig kötelez!

10 nap a birkózó vb-ig: az önkéntesek is készen állnak

Október 6-án többszáz leendő önkéntes töltötte a napot a budapesti Danubius Hotel Arénában 

A képzést Bacsa Péter, a Szervező Bizottság igazgatója nyitotta meg, kiemelve a világbajnokság szervezésének fontosságát a hazai és nemzetközi birkózó életben, majd átadta a szót Mocsai Lajosnak, a Testnevelési Egyetem rektorának.

10 nap a birkózó vb-ig: az önkéntesek is készen állnak (Mocsai Lajos)

Intézményünk vezetője beszédében kiemelte, mennyire fontos a résztvevő önkéntesek magas színvonalú munkája, elhivatottsága. A sikeres lebonyolításhoz a Testnevelési Egyetem, a korábbi jelentős világeseményekhez hasonlóan a szervezői csapat jelentős részének biztosításával is hozzájárul; hallgatói önkéntesként, 16 sportszervező szakos hallgató pedig gyakornokként, a területvezetők kezei alatt dolgozhat.

Az önkéntesek tájékoztatásában a területek vezetői vettek részt. Horváth József a rendezvény biztosításáról, Virág Lajos annak népszerűsítéséről, Simita Zsolt, a helyszínről, a verseny lebonyolításával kapcsolatos feladatokról, Kovács Ágnes és munkatársai az akkreditációról, szállításról és a szállásról, míg Ali Csilla a protokoll feladatokról beszélt. Az önkéntesek munkavédelmi tájékoztatása mellett, Dr. Bodnár Ilona gyermek és ifjúságvédelmi szakértő a kulturális sokszínűség és a viselkedés kultúra harmóniájáról beszélt az önkénteseknek.

Az elődók a legfontosabb tudnivalók mentén felhívták a figyelmet az esetlegesen felmerülő problémákra, azok megoldási lehetőségeire, hiszen a rekordszámú részvétel és a nevező országok sokszínűsége komoly kihívást jelenthet minden munkafázisban és részlegen. A vezetők gyakorlati tapasztalataik átadásával olyan csapatot szándékoznak felépíteni, amely képes hibátlan munkát végezni, akár 8-10 napon keresztül. Ehhez biztosíték a résztvevők gyakorlottsága és nagy tapasztalata, mivel az önkéntesek közül sokan korábban is részt vettek sportesemények lebonyolításában.

10 nap a birkózó vb-ig: Az önkéntesek is készen állnak! (Perényi Szilvia)

Az összejövetel zárásaként, Dr. Perényi Szilvia, az Önkéntes Program vezetője emlékeztette a résztvevőket, hogy az önkéntesek csapata egységet alkot. Mindenki egy cél érdekében fogja október 20-28. között, szívvel-lélekkel a feladatait végezni. A cél pedig az önkéntesek szempontjából az, hogy önzetlen segítségükkel hozzájáruljanak minden idők legnagyobb és legsikeresebb birkózó-világbajnokságának megrendezéséhez. A lelkes TF-es csapat a garancia arra, hogy minden hazánkba érkező vendég egy mosolyt biztosan magával vihet

A kihívás nagy, de teljesíteni nem lehetetlen, hiszen adott a kiváló szakmai háttér, a nagy sikerekre visszatekintő és sikereket remélő magyar birkózósport és az elhivatottság.

Kiemelkedőt alkotni, minden területen, együtt! - emelti ki zárszóként Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!