Sportfőváros a Testnevelési Egyetemmel!
2018. december 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nyakunkon az év vége, s így egyre közelebb kerülünk 2019-hez, amikor is – mint ismert –  Budapest lesz Európa Sportfővárosa. A Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes vezette delegáció kedd este Brüsszelben átvette Szófiától az Európai Fővárosok és Városok Sportszövetségétől (ACES) pályázaton elnyert rangos címet jelképező zászlót, amelyet szerda délután a Liszt Ferenc Repülőtéren mutattak be először Magyarországon.

Sportfőváros a Testnevelési Egyetemmel

A budapesti sajtótájékoztatón a főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: fővárosunk jelentős sporthagyományokkal rendelkezik, amit az elmúlt években tovább erősítettek a sportot hivatalosan is stratégiai ágazattá emeléssel, majd hozzátette, hogy a terület fejlesztése, a sportolás ösztönzése, a szükséges infrastruktúra szélesítése és a szakmai programok bővítése kiemelt fókuszt kapott a városirányítás részéről.

E nagyszabású eseményben főszerepet játszik a Testnevelési Egyetem, amely a szakmai hátteret biztosítja, hisz ne feledjük, hogy 2019 minden napján lesz valamilyen sportolási lehetőségük a budapestieknek!

„A sportfőváros évadot a fővárosi önkormányzat, illetve annak partnerszervezete, a Budapesti Sportszövetségek Uniója koordinálja, és a Testnevelési Egyetem is csatlakozott hozzá. A sportfőváros programjaiba az egyetem szakmai stratégiai partnerként kapcsolódik be. Február 23-án a Testnevelési Egyetem új kampusza megnyitja kapuit a nagyközönség számára, és a Budapest Európa Sportfővárosa évet a Lakossági életmód és szabadidősport konferenciával nyitja meg. Az év folyamán rekreációs oktatók és hallgatók számos nagyszabású szabadidősport-rendezvény szervezésében működnek majd közre, valamint a város nyitott fitneszparkjaiban életmód és sportszakmai tanácsadást is nyújtanak” – mondta Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, aki szerint az a legfontosabb, hogy minél többen kezdjenek el sportolni.

Egyetemünk létesítményeivel önállóan is részt vesz Budapest város egészségügyi felméréseiben tesztrendszerekkel, nyitott kapuval, különböző sportági bemutatókkal, illetve értékeléssel, ahol az emberek rögtön visszakapják a fölmérések eredményeit.

A rendezvénysorozat arca Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja lesz, aki arra hívta fel a figyelmet: a sport nem csupán abban segít, hogy egészségesebbek, fittek legyünk, hanem örömet nyújt, pozitív életszemléletet is ad, amelynek köszönhetően az élet minden területén jobban teljesíthetünk.

fotó: https://www.facebook.com/2019Budapest/

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!