Fucsovics Márton testközelből
2018. december 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kivételezett helyzetbe került a múlt héten csütörtökön egyetemünk néhány harmadéves BSc edző szakos, illetve másodéves BA szakedző szakos hallgatója: testközelből nézhették meg a jelenlegi legjobb magyar férfiteniszező, Fucsovics Márton edzését a Budai Tenisz Centrumban. A tréninget Márton edzője, a tanítványával évek óta fantasztikus munkát végző Sávolt Attila tartotta, az edzőpartner pedig Bartakovics Marcell volt, aki a Testnevelési Egyetem harmadéves hallgatója a BSc edzői levelező szakon.

Fucsovics és Sávolt rendkívül közvetlen volt, a szünetekben oda lehetett menni hozzájuk kérdéseket feltenni, ők pedig örömmel válaszoltak. Mártonék az öthetes alapozó időszak kellős közepén járnak éppen, naponta 6-7 órát töltenek edzéssel.

Fucsovics Márton testközelből

Kell is az erő és a jó forma, hiszen egy hónap múlva kezdődik a 2019-es esztendő első Grand Slam-tornája, a melbourne-i Australian Open, amelyen tavaly Fucsovics egészen a nyolcaddöntőig menetelt – s ott a későbbi bajnoktól, a legendás Roger Federertől kapott ki.

Fucsovics Márton testközelből

S miközben Marciék a következő időszak programjáról számoltak be, a szomszédos pályán Babos Tímea kezdett el edzeni, úgyhogy hallgatóink egyszerre két klasszis teniszezőnket láthatták munkában – mondani sem kell, hogy a TE „küldöttsége” micsoda élménnyel lett gazdagabb!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!