Rekord születik az OTDK-n!
2019. március 2.OTDK

Március 28. és 30. között a Testnevelési Egyetem ad otthont az idei XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Testnevelés- és Sporttudományi szekciójának. A finiséhez érkezett az előkészületi munka, amelynek kapcsán a konferencia ügyvezető elnökével, Prof. Dr. Koller Ákossal beszélgettünk.

„A korábbi évekhez képest rekord számú, több mint százhuszonöt pályamunka érkezett, amelyek bírálatait éppen várjuk vissza. Büszkeséggel tölt el minket, hogy színvonalas anyagokat kaptunk, amely híven tükrözi a magyarországi testnevelés és sporttudományi kutatásokat. A TDK-s hallgatókon kívül a témavezetőik is jönnek, így mintegy háromszáz résztvevőre számítunk. Igazi ünnep lesz az új TE campusán!  – mondta Koller professzor úr megkeresésünkre. – A hó végén rendezendő OTDK-ra az ország minden részéről, többek között Szegedről, Pécsről, Debrecenből és Szombathelyről is érkeznek hozzánk, s lesznek meghívott előadóink, például prof. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, aki a Sport és Szívről tart majd előadást. Határon túli magyar TDK-sok és témavezetőik is jönnek az OTDK-ra, valamint fontosnak tartottuk, hogy bevonjunk középiskolás diákokat, illetve tanárokat. ”

Rekord születik az OTDK-n (Koller Ákos)

Számos program színesíti majd az idei OTDK-t, hogy mást ne említsünk, ünnepélyes vacsorával zárul a rendezvény. A szervezésben oroszlánrészt vállalt dr. Kovács Katalin egyetemi docens, Dolnegó Bálint egyetemi tanársegéd, Sturm Anita ügyvivő szakértő és az egyetem fiatal munkatársai. Ezúton is köszönjük az OTDT (Országos Tudományos Diákköri Tanács) és a Testnevelési Egyetem erkölcsi és anyagi támogatását!

„Sportos megmozdulásokat is tervezünk – folytatta Koller Ákos. – Felszaladunk a Budai Várba, s az indulás előtt, majd a célba érkezéskor megmérjük a vállalkozó kedvűek pulzusát, illetve a Normafán szervezünk öt kilométeres futást.”

Azaz a konferencián nem csupán a szellemi fittségüket mérjük fel a TDK-s hallgatóknak, hanem a testit is!

Az OTDK Testnevelés- és Sporttudományi szekciójának oldala itt érhető el.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!