MÁESZ Kiss István Emlékdíjat kaptak kollégáink
2019. április 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Március 19-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került megrendezésre a X. Jubileumi Népegészségügyi Konferencia, amin bemutatásra kerültek Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrűprogramjának első 9 évre (2010-2018) vonatkozó eredményei, másrészt kidolgozásra és elfogadásra a következő programperiódusra vonatkozó irányelvek és tematikák.

MÁESZ Kiss István emlékdíj

A szakmai irányelvek érvényesítésében a program során aktív szerepet vállal, több mint 50 tudományos társaság és civil szervezet vezetője, vezető tisztségviselője, akik között Egyetemünk több neves oktatója is jelen van. Külön büszkeség, hogy közülük Prof. Dr. Martos Éva, a Sport-táplálkozástudományi Központ vezetője, és Dr. Szőts Gábor egyetemi adjunktus a Programban végzett munkájuk elismeréseként az idén először átadásra kerülő Dr. Kiss István Emlékdíjban részesültek.

A Népegészségügyi Konferencián bemutatták emellett a program 2019-es évadának Egészség Könyveit, melyekből az olvasók megismerheti az egészség megőrzés és az egészséges életmód lehetőségeit. Az évente mintegy 150 000 példányban megjelenő felnőtt kiadás mellett újdonságot jelent a Gyermek Prevenciós Program keretében kiadott „Az utazás az egészség birodalmába”’ c. három Egészség Könyv, melynek célcsoportja az általános iskolás, középiskolás, és a felsőoktatási intézményekben tanuló korosztály.  Ezek közül kettőben is bemutatkozási lehetőséget kapott a Sport-táplálkozástudományi Központ, ezzel tovább népszerűsítve egyetemünk sportolókért és sportolni vágyókért végzett komplex tevékenységét.

Az Egészség Könyvek elektronikus változata elérhető az egeszsegprogram.eu/egeszseg-konyv oldalon.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!