Kivívták maguknak az elismerést
2019. április 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikerrel zárult a Testnevelési Egyetem és a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) együttműködésében az idén január és április között megrendezett három hónapos párbajtőr edzőképző tanfolyam.

Kivívták maguknak az elismerést

A programban résztvevő hét fő Kuvaitból, Thaiföldről, Hollandiából, az Egyesült Államokból, Svédországból, Kínából és Nagy-Britanniából érkezett. A korábbi évek vívó edzőképző tanfolyamaival ellentétben az idei fegyvernem-specifikus volt, kisebb létszámban, de azonos fegyvernemben dolgoztak együtt az edzők. Továbbá az eddig meglévő elméleti tantárgyak (edzéselmélet, sportpedagógia, sportélettan, sportpszichológia) mellé a FIE kérésére a biomechanika is bekerült. Ezeket a tantárgyakat továbbra is a TE professzorai és oktatói tanítják, viszont a korábbi 12 óraszám helyett 20 órában.

A gyakorlati képzést a FIE által kijelölt magyar szakemberek végezték, párbajtőrben az idén Kopetka Béla mesteredző vállalta – sikeresen. Mind a hét résztvevő teljesítette az elméleti és a gyakorlati követelményeket, s így a FIE által elismert és a Testnevelési Egyetemen kiállított oklevelet szereztek.

Gratulálunk a sikeres vizsgát tett edzőknek, és külön köszönjük az elméleti és gyakorlati oktatóknak az együttműködést a programban.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!