Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzés a TE-n
2019. május 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Olyan intézményesített rendszerben tanulna, ahol lóháton és nem a padban képzik lovastudását? Van már egy diplomája? Szeretne a lovaskultúráról átfogóan tanulni? Szeretne egyetemi felsőfokú végzettséget szerezni? Minderre lehetőséget nyújt Lovaskultúra oktató másoddiplomás képzésünk! Jelentkezzen május 31-ig a 2019 szeptemberében induló évfolyamba!

Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzés a TE-n

A Testnevelési Egyetem 2019 szeptemberében Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzést indít immár 15. alkalommal, levelező, önköltséges formában, másoddiploma megszerzésére.

A képzés időtartama: 4 félév, a kontaktórák száma: 600, amelyből gyakorlati lovasedzés 160. Képzési terület: sporttudomány. A tandíj félévenként: 350.000 Ft, amelyre részletfizetés és diákhitel igényelhető. Levelező tanrend: a konzultációk minden hónapban 4 napot vesznek igénybe.

A képzés során a hallgatók elméletben és gyakorlatban is ismereteket szereznek a lovassport szakágairól (díjlovaglás, díjugratás, military, fogathajtás, lovastorna, távlovaglás, western-reining, lovasíjászat), a népi és katonai lovas hagyományőrzésről, a rekreációs lovaglásról, ezen belül a lovasturizmusról és lovastúra-vezetésről.

Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzés a TE-n

A képzés Magyarországon egyedülállóan olyan komplex tudást ad, amely nem csak a ló anatómiájáról, élettanáról, tenyésztéséről, egészségtanáról, kiképzéséről nyújt megfelelő szintű ismereteket, hanem ezzel párhuzamosan a lovas mint sportoló ember is tanulmányaik célpontja. Így tanulnak az ember anatómiájáról, élettanáról, sportélettani és egészségtani ismeretekről. Ezeket gimnasztikai és edzéselméleti tanulmányaikkal egyeztetve igényes sportszakemberekként dolgozhatnak. Az itt végzett hallgatók edzőként és iskolai oktatóként is elhelyezkedhetnek, hiszen az elsajátított edzéselméleti, pedagógiai és pszichológiai ismeretek, az oktatási gyakorlatok ezt lehetővé teszik. Az általános és speciális közgazdasági, jogi és sportmenedzsment tanulmányok segítik őket abban, hogy lovardavezetőként is megállják helyüket.

Lovaskultúra oktató szakirányú továbbképzés a TE-n

A tanári karban a lovas élet és a sportszakemberképzés hiteles és elismert szakértőit üdvözölhetjük: Dallos Zsófia, Tuska Pál, Zupán Péter, Győrffy-Villám András, prof. dr. Mihók Sándor, Boros Sándor, dr. Bába András, dr. Varga Katalin, Bozori Gabriella, Lezsák Levente, Pénzes Gábor, prof. dr. Gombocz János, a teljesség igénye nélkül.

Felvételi követelmények

  • 1. Felsőfokú diploma bármely tudományterületen (hagyományos, BSc/BA, MSc/MA)
  • 2. A felvételi vizsgán az A1-es díjlovagló-program korrekt bemutatása
  • 3. Házi- vagy sportorvos által igazolt, lovagláshoz megfelelő fizikai és egészségi állapot

Időpontok

  • Jelentkezési határidő: 2019. május 31., péntek
  • Felvételi vizsga: 2019. június 4., kedd
  • Pótfelvételi vizsga: 2019. augusztus 26., hétfő (utólagos jelentkezés aug. 19-ig)

A Lovaskultúra oktató szakra jelentkezni a határidőre leadott, szabályosan kitöltött jelentkezési lappal lehet. Jelentkezési lap letöltése. A jelentkezési lapot postai úton a Lovassportok Csoport címére (1525 Pf. 69, Testnevelési Egyetem, Lovassportok Csoport), vagy aláírással szkennelve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kérjük eljuttatni!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!