Gyermek- és ifjúsági sportpszichológia képzés a TE-n
2019. május 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptembertől új szakirányú továbbképzésekkel bővül a Testnevelési Egyetem egyébként is színes palettája. Az egyik újdonság a Gyermek- és ifjúsági sportpszichológia képzés lesz Dr. Lénárt Ágota, a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék vezetőjének irányításával.

„Társadalmi igényre jött létre ez a szak, kifejezetten végzett sportpszichológusok számára indítjuk el – mondta érdeklődésünkre Dr. Lénárt Ágota. – A szülők egyre tudatosabbak gyerekeik nevelésével kapcsolatban, s mi lehetőséget kínálunk többek között arra is, hogy a fiatalok harmonikusan tudják kezelni a versenysportot a tanulással. Ne feledjük, jó néhány sportágban – például úszásban vagy tornában – egészen korán, nyolc-kilenc éves korukban versenyeznek a gyerekek, s már akkor el kell sajátítaniuk a különféle sportpszichológiai módszereket. Küldetésünk egyik, ha nem a legfontosabb része, hogy a gyermekek örömüket leljék a versenysportolásban, ha pedig netán nehézségeik támadnak, át tudjanak lendülni rajta.”

Gyermek és ifjúsági sportpszichológia képzés a TE-n

A szakemberek segítségével jelentős mértékben fejlődhet a gyerekek figyelemfókuszálása, s a gyors döntések meghozatala, pontosabban e képesség elsajátítása révén az élet más területein is hasznosíthatják, kamatoztathatják ezt a tudást. Vagy ha úgy tetszik, stabil mankót kaphatnak a sikeres felnőtt sportolóvá válás útján.

„Az előzetes jelentkezések alapján szeptemberben el tud indulni a Gyermek- és ifjúsági sportpszichológia szak – folytatta Dr. Lénárt Ágota. – Az idén száztizennyolc végzett sportpszichológusunk lesz, közülük is várjuk a jelentkezőket.”

Az újonnan bevezetendő szakirányú továbbképzés részleteiről itt olvashat

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!