Kitűnően rajtolt a TE csapata az egyetemi sakk Eb-n
2019. július 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Elkezdődtek a küzdelmek a Szellemi Sportok (Bridzs és Sakk) Egyetemi Európa-bajnokságán, melyet a Testnevelési Egyetemen megújuló kampuszán tartanak. Az első versenynapot követően a Testnevelési Egyetem női sakkcsapata holtversenyben az élen várja a pénteki folytatást.

A négynapos kontinensviadal első játéknapján három fordulót rendeztek a női, négyet a férfi rapid sakkversenyen. Bridzsben szintén négy fordulót bonyolítottak le.

Kitűnően rajtolt a TE csapata az egyetemi sakk Eb-n

A Testnevelési Egyetem női sakkcsapata kitűnően kezdte a hazai rendezésű Eb-t. A hazai pálya előnyét kihasználva Terbe Zsuzsanna és Varga Klára alkotta együttes az Uráli egyetemmel holtversenyben az első helyen zárta a csütörtöki játéknapot. Varga mindhárom mérkőzését megnyerte, Terbe pedig – két győztes parti mellett – egyszer remizett. A nők nyolccsapatos mezőnyében a Pécsi Tudományegyetem az ötödik, a Semmelweis Egyetem a hatodik helyről várja a második játéknapot.

A férfiak 21 csapatot felvonultató mezőnyében négy fordulót követően az orosz Uráli egyetem áll az élen, az ELTE első számú csapata a második. Az ukrán Lvivi egyetem – jó rajtot követően – a versenynap végére a 3. helyre szorult vissza.

Kitűnően rajtolt a TE csapata az egyetemi sakk Eb-n

Az első játéknapon bridzsben a lengyel Kozminski egyetem bizonyult a legeredményesebbnek, a német Tubingeni egyetem a második, a cseh Károly egyetem pedig – hét ponttal lemaradva – a harmadik helyen áll. Az ELTE csapata a tizenegyedik helyről várja a pénteki folytatást.

Pénteken további három, illetve négy fordulóval folytatódik a nők és a férfiak rapid viadala, a bridzsezőknél szintén négy fordulót rendeznek.

A női rapid verseny állása három fordulót követően:

  • 1. Uráli egyetem (Oroszország) és Testnevelési Egyetem 6-6 pont
  • 3. AGH egyetem (Lengyelország) 5 pont

A férfi rapid verseny állása négy fordulót követően:

  • 1. Uráli egyetem (Oroszország) 8 pont
  • 2. ELTE 1 7 pont
  • 3. Lvivi egyetem (Ukrajna) 6 pont

A bridzsverseny állása négy fordulót követően:

  • 1. Kozminski egyetem (Lengyelország) 67.51 pont
  • 2. Tubingeni egyetem (Németország) 65.88 pont
  • 3. Károly egyetem (Csehország) 58.07 pont

Bánfalvi Szabolcs - Márványkövi Ferenc

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!