TFSE: a röplabdások küldetése
2019. október 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Október 11-én a DVTK vendégeként kezdi szereplését az NB I-es női röplabda-bajnokságban a TFSE. Ez az osztály a hazai csúcsszint, az Extraliga után következik, amelyben nyolc együttes verseng, az előző idényben a TFSE kivívta a bentmaradást.

TFSE

Hogy 2019–2020-ban milyen célokkal vág neki az évadnak a hölgykoszorú, arról Leonidasz Gaitanakisszal, a TFSE röplabda-csapatának görög vezetőedzőjével beszélgettünk, aki a nyáron vette át az irányítást.

„Valójában nem is célunk van, hanem inkább küldetésünk – mondta érdeklődésünkre a rokonszenves szakember. – Fontos tudni, hogy csapatunkat nem profi játékosok alkotják, viszont óriási becsvággyal és elszántsággal dolgoznak az edzéseken, minden nap jobbak és jobbak akarnak lenni. Visszatérve a küldetésünkre: első közös idényünkben azt szeretném elérni a TFSE-vel, hogy megteremtsük az alapot a minőségi folytatáshoz, a profi szintre emelkedéshez. Úgy is fogalmazhatok, hogy elkezdjük építeni a jövőt.”

Leonidasz Gaitanakisz nem csupán a TFSE röplabda-csapatát vezeti, hanem mellette tanít is a Testnevelési Egyetemen, úgyhogy megkérdeztük, milyen tapasztalatokat szerzett ez ideig intézményünkről.

„Van hasonlóság a TFSE röplabda-csapata és a Testnevelési Egyetem között, hiszen az intézmény is arra törekszik, hogy a lehető legmagasabb szintre jusson el – válaszolta. – A TE már önmagában egy brand, egy jól csengő név, és itt, Európa szívében, a gyönyörű Budapesten a földrész legjobbjává kívánunk emelkedni. Az építkezések, az újjászületés után minden feltétel adva van céljaink eléréséhez, ahhoz, hogy a Testnevelési Egyetem a topkategóriában is a legjobbak közé tartozzon.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!