Eredményes Nemzetközi Partnernap a TE-n
2019. október 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát megelőző napon, október elsején a Testnevelési Egyetem (TE) egy Nemzetközi Partnernap keretén belül fogadta nemzetközi vendégeit.

A nap során számos megbeszélésre sor került a partnerintézmények delegációival, valamint délután egy Rektori Fogadás keretén belül két szerződést Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, rekor írt alá a japán Waseda Egyetem és az ukrán Nemzetvédelmi Egyetem (National University of Defense) intézményekkel.

Eredményes Nemzetközi Partnernap a TE-n (1)

A Waseda Egyetem és a TE egy a két egyetem Doktori Iskolája közötti együttműködést kötött, bővítve a már meglévő egyetemi kapcsolatot, míg az ukrán fél egy új partnerintézményként kezdeményezett együttműködést. A fogadás kiemelt vendége volt továbbá a budapesti osztrák nagykövet asszony Mag. iur. Elisabeth Ellison-Kramer. Az osztrák nagykövet a jövőre Burgenlandban induló TE tanártovábbképzés okán is értesült osztrák kapcsolataink fejlődéséről.

A kolumbiai nagykövetség képviseletében Duvan Reynerio Ocampo Pinzón volt jelen a fogadáson, majd másnap, a konferencia megnyitóján megjelent a kolumbiai nagykövetasszony H. E. Carmenza Jaramillo, aki tárgyalt egyrészt a már beindult kutatási projekt, valamint a tervezett intézményi kapcsolatok vonatkozásában a TE rektorával és a nemzetközi kapcsolatok igazgatóval, másrészt köszönetét fejezte ki, hogy október 3-án immár második alkalommal láttuk vendégül a kolumbiai sportoló gyerekeket, akiknek módjuk nyílt beszélgetni Kovács Ágnes Olimpikonnal, a Humánkineziológia Tanszék jóvoltából érdekes méréseken vehettek részt, és a Rekreáció Tanszék is lehetővé tette nekik egy evezős programon való részvételt.

Eredményes Nemzetközi Partnernap a TE-n (2)

Reggel 9 órától zajlottak tárgyalások, egyeztetések a maniliai, japán, osztrák és albán intézményi képviselőkkel. Ezen kívül a London Metropolitan, a Marymount Egyetem és a United Campus of Malta/Lugano képviselői is tárgyaláson vettek részt, ahol a korábbi partnerkapcsolat új irányvonalait vagy lehetséges új kapcsolatot egyeztették. A tárgyalások aktív résztvevői közt kiemeljük Dr. Lacza Zsombor és Dr. Sterbenz Tamás rektorhelyetteseket, Prof. Radák Zsolt a Doktori Iskola vezetője, valamint Dr. Lénárt Ágota tanszékvezető asszonyt.

A burgenlandi Pädagogische Hochschule operatív egyeztetést folytatott Szájer Péter képzésfelelőssel és az Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának (NKI) munkatársaival a 2020 szeptemberében induló közös testnevelő továbbképzésről, melyet a két intézmény részben Ausztriában, részben pedig Magyarországon fog megvalósítani. Ennek szervezése már a végső fázisához közelít, hamarosan a képzés promóciója is elkezdődik.

A partnertalálkozók eredményeként a nemzetközi intézményi hálózatunk stratégiai fejlesztése folytatódott, a TE nemzetköziesítése továbbfejlődött mind az európai, mind pedig a távolabbi intézményi kapcsolatok összefüggésében.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!