Másodszor járt kolumbiai delegáció a TE-n
2019. október 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 3. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia színvonalas és izgalmas programját az egyetemünkre érkező számos nemzetközi delegáció látogatása tette kimagaslóvá. A tavaly őszi, nagy sikert aratott kolumbiai úszók diákokból és a kísérőkből álló küldöttségének másodszor is a Testnevelési Egyetemre látogatott a Kolumbiai Köztársaság Nagykövetségének felkérésére, Duván Reynerio Ocampo Pinzón követ-tanácsos szervezésében.

Másodszor járt kolumbiai delegáció a TE-n

Az október 3-i konferencia megnyitóján és az aznapi programokon H. E. Carmenza Jaramillo nagykövetasszony is tiszteletét tette, miután meglátogatta Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajost, a TE rektorát, majd az Amazonas vidékéről származó úszó gyerekeket és kísérőiket Kovács Ágnes olimpikonunk, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársa és a gyerekek egyik példaképe várta kötetlen beszélgetésre.

Az egyetem doktorandusza és promóciós nagykövete saját történeteinek és motiváló tanácsainak megosztásával biztatta a fiatal sportolókat a további sportsikerek elérésére, egyúttal nagy hangsúlyt fektetett a továbbtanulás fontosságára. A fiatal sportolók a megható beszélgetés után részt vettek egy komplex méréssorozaton, amelyet Dr. Rácz Levente szervezett meg: sikeres és színvonalas szakmai programot biztosított számukra sportolóként is.

A látogatás és a beszélgetések a jövőben megvalósuló további kapcsolatépítésnek is lehetőséget biztosítottak, hiszen a TE jelenleg kolumbiai felsőoktatási intézményekkel és sportszervezetekkel tervezi és szervezi a szorosabb együttműködést.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!