Paratriatlon szakemberek a Testnevelési Egyetemen
2019. október 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vendégelőadók voltak Sáringerné Dr. Szilárd Zsuzsanna és Orbán-Sebestyén Kata óráján. Ők harmadik éve tanítják az osztatlan negyedéveseknek a „Fogyatékossággal élők Nevelése és Sportja” nevű kötelezően választható tantárgyat, amely az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék keretein belül ad lehetőséget a hallgatóknak, hogy minél részletesebben megismerkedhessenek a fogyatékos sport alapismérveivel és gyakorlati lehetőségeivel.

Paratriatlon szakemberek a Testnevelési Egyetemen

A kötelezően választható tantárgy célja, hogy minél jobban közelítse a hallgatókat a fogyatékossággal élő emberekhez, akiknek a sport még mindig sok esetben nehezen elérhető. Az oktatók fontosnak tartják, hogy a kurzuson résztvevő negyedévesek testközelből találkozzanak a témával, így az elméleti és gyakorlati órák mellett vendégelőadók meghívásával próbálják még inkább hitelessé tenni az összeállított tananyag átadását.

Október 21-én, hétfőn három kiváló szakember tartott előadást a nemzetközi paratriatlonról és a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség leendő triatlon versenyeiről, amelynek bemutatója a márciusban Abu-Dzabiban megrendezett Világjátékokon zajlott.

Paratriatlon szakemberek a Testnevelési Egyetemen (Rózsa Dóra)

Rózsa Dóra

Előadó volt Rózsa Dóra amatőr triatlon versenyző, korábbi Hawaii Ironman „finisher”, nemzetközi triatlon bíró, a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség (SOI) technika bizottságának tagja, a riói paralimpia triatlon szervezői csapatának tagja volt, akit már a tokiói paralimpia triatlon versenybírói közé is beválasztottak.

Paratriatlon szakemberek a Testnevelési Egyetemen (Nagy Alpár)

Nagy Alpár

Szintén előadást tartott Nagy Alpár, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (International Triathlon Union) Világkupa-sorozat projektmenedzsere, az Európai Triatlon Szövetség (European Triathlon Union) technikai bizottságának tagja, aki több olimpián is dolgozott szakértőként, valamint Boronkay Péter elit paratriatlonista, triatlon online edző, paralimpikon, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok, aki a Szeged Tudományegyetem elvégzése után egy speciális iskola család- és utógondozójaként dolgozik közép- és halmozottan súlyos értelmi fogyatékossággal élő gyermekekkel.

Paratriatlon szakemberek a Testnevelési Egyetemen (Boronkay Péter)

Boronkay Péter

Az interaktív szemináriumon a hallgatók örömmel kapcsolódtak be a témába.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!