Mocsai Lajos: Fontos a fair play-attitűd megismertetése
2019. október 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Fair Play ereje?! címmel jelent meg szakkönyv Dr. Vermes Katalin és Dr. Farkas Péter szerkesztésében. A Testnevelési Egyetemen (TE) Athén termében tartott bemutatón ott volt Dr. Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottságának elnöke, a MOB elnökségének tagja, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, az egyetem rektora, a könyv elkészítésében résztvevő szakemberek és a TE Társadalomtudományi Tanszékének vezetője is.

„Őszintén örülök annak, hogy egy ilyen tartalmas kiadványt sikerült összeállítani a fair play-ről. Nagyon hiányzott egy ilyen kétnyelvű anyag, ami bemutatja, körüljárja a fair play kialakulását, történetét, és legfőképpen az eszmeiségét. Ez a könyv hozzájárul, hogy a hallgatók találkozzanak a fair play-jel, mert ezt is, mint mindent tanítani kell. Nagyon fontos az edzők szerepe, akik adott esetben több időt töltenek gyermekeinkkel, mint a szülők, így nagyobb ráhatással vannak fejlődésükre. Ezért is külön örülök annak, hogy az egyetemi képzésbe már könyv formájában is bekerül a fair play - mondta Kamuti Jenő a bemutatón tartott rövid beszédében."

Mocsai Lajos: Fontos a fair play attitűd megismertetése

Mocsai Lajos kiemelte, hogy a fair play tulajdonképpen műveltségi terület és mint ilyen hozzátartozik a hátköznapokhoz, a mindennapi élethez. Az egyetemen kiemelten kezeli nemcsak a sportszakmai, de az emberi értékeket, így a fair play-t is, ami az általános intelligencia része. Az egyetemről kikerülő hallgatókról, viselkedésükről is megítélik az intézményt, emiatt is fontos a fair play-attitűd megismertetése velük.

Az eseményen dr. Vermes Katalin előadásában a Fair Play filozófiai alapjai is említésre kerültek és beszédet, köszönetet mondott Dr. Gál Andrea a TE Társadalomtudományi Tanszék vezetője is a könyv támogatásáért Dr. Kamuti Jenőnek.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!