Sikeres nemzetközi diabétesz nap a TE-n  
2019. november 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szombaton rendezték meg a nemzetközi diabétesz napot a Testnevelési Egyetemen. A nagy sikert arató esemény a helyszín révén többek között lehetővé tette, hogy a cukorbetegek számára kiemelten fontos testmozgás fellegvárában bővítsék tudásukat az inzulinkezelésről, a diétáról és a mozgásról.

Mintegy 500 látogató érkezett a TE-re, ami a Sportos Cukorbetegek Egyesülete (SCE) tájékoztatása szerint minden korábbi rendezvényükön regisztrált résztvevői létszámot fölülmúlta. Az SCE köszönetet mondott Prof. dr. h. c. Mocsai Lajosnak a helyszín biztosításáért és a program támogatásáért, valamint külön kiemelte dr. Martos Éva napindító előadását, amelyet – idézzük a köszönő levéből – „órákig tudták volna még hallgatni”.

A Testnevelési Egyetemről dr. Petrekanits Máté és Shenker-Horváth Kinga szintén kiváló előadást tartott, Shenker-Horváth Kinga és Csapláros-Nagy Barbara pedig egész nap az érdeklődők rendelkezésére állt testösszetétel-méréssel és dietetikai tanácsadással. A Rekreációs Tanszékről Milassin Ákos és a hallgatók egész napos sportfoglalkozást tartottak, amely valósággal elbűvölte a gyerekeket.

Az SCE külön köszönetet mondott Lacza Gyöngyvérnek, Grandpierre Juditnak, illetve az előkészületekben segítő Szőke Ádámnak és Magyar Balázsnak, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a szombati rendezvény megteremtette a további együttműködés alapját.

Sikeres nemzetközi diabétesz nap a TE-n

Fotó: magnetspace3d.com

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!