Dr. Soós István világbajnok
2019. november 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Soós István a Pedagógia és Módszertani Tanszék kutatóprofesszora meghívást kapott a magyar racketlon válogatott 55+ Masters csapatába, amely az elmúlt héten Lipcsében mérte össze tudását nyolc másik nemzeti válogatott csapatával. A világbajnokságon csaknem 500 sportoló képviselte nemzetét, különböző csapat és egyéni kategóriákban.

Dr. Soós István világbajnok

A racketlon olyan összetett sportág, amelynek mérkőzései során a játékosok asztalitenisz, tollaslabdázás, fallabdázás és tenisz sportágakban mérik össze tudásukat. Az ellenfeleknek mind a négy sportágat le kell játszaniuk egymás ellen, s az lesz a győztes, aki az összeredménye alapján több pontot szerez. A csapatmérkőzések során a csapatokból két-két játékos egyéni mérkőzést játszik, két további játékos pedig egy párosmérkőzés keretében gyűjti a pontokat. Soós István ezen a VB-n az egyik páros tagjaként kapott szerepet.

A világbajnokságon a legerősebb és legnépesebb csapattal európai nemzetek (Németország, Egyesült Királyság, Dánia, Ausztria) indulnak, de rajtuk kívül csaknem valamennyi európai ország állít ki csapatot. Üde színfolt volt a VB-n az indiai és afganisztáni játékosok megjelenése, de USA és Kanada is képviselte játékosaival nemzetét.

A magyar 55+ Masters csapat kiemeltként, éremesélyesként indult a VB-n, de az aranyérem megszerzése hatalmas bravúrnak számít. A csapat magabiztosan jutott a selejtezőből a hármas döntőbe, ahol az érmekért a németekkel és a britekkel kellett megküzdenie. Sákovics Péter csapatkapitány, sokszoros racketlon világbajnok, oroszlánrészt vállalt a sikerből, de rajra kívül a csapat többi játékosának, köztük Soós Istvánnak is a maximumot kellett nyújtania a világbajnoki cím megszerzéséhez. Ez végül is komoly erőfeszítés árán, minden előzetes várakozást felülmúlva sikerült.

Ehhez a nagyszerű sikerhez szívből gratulálunk a magyar 55+ Masters racketlon csapat minden tagjának, különösen kollégánknak, Soós Istvánnak!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!