Négy érem a junior testépítő és fitnesz világbajnokságon
2019. november 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az elmúlt hétvégén a Testnevelési Egyetem adott otthont az IFBB által szervezett junior testépítő- és fitnesz-világbajnokságnak Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor fővédnökségével. A magyar versenyzők három ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Négy érem a junior Testépítő és fitnesz világbajnokságon

Frauenberger Panni a fitneszmezőnyben ezüstérmes lett, akárcsak Szalai Evelin a fit modelleknél, valamint Nyircsák József a testépítők Games Classic kategóriájában. A negyedik érmet Ágoston Dorottya szerezte, aki a fitnesz-világbajnoki mezőnyben felállhatott a dobogó harmadik fokára.

A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség elnöke, Huber István szerint a magyar válogatott kitett magáért, és a jelek szerint kezd beérni a szövetség utánpótlásprogramja: „Ha azt nézzük, hogy minden harmadik magyar válogatott versenyző döntőbe jutott a budapesti világbajnokságon, kijelenthető: eredményes felkészülésen vagyunk túl. Az érmesek teljesítménye önmagáért beszél, igaz, a hab a tortán az lett volna, ha legalább egy aranyat szerzünk, de nem szabad telhetetlennek lenni. A négy érmen kívül számos pontszerző helyezéssel gazdagodtak a mieink a vb-n, amelyről az összes nemzetközi delegáció szuperlatívuszokban beszélt.”

A Testnevelési Egyetemen megrendezett világbajnokságon negyven ország háromszáz versenyzője indult. A nemzetközi szövetség elnöke, a spanyol Rafael Santonja elismerését fejezte ki, és kijelentette: az utánpótlás korosztályban ez volt a sportág eddigi legnagyobb világeseménye.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!