Ismét együtt tornáztak
2020. január 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December 14-én a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék jó néhány munkatársával és több, a sportágért tenni akaró kolléga, valamint Bordán Csaba mesteroktató és családja segítségével a Testnevelési Egyetem az idén is megrendezte a T.E.A.M Tornázz Együtt A Mozgásért tornaversenyt. A rendezvény sikere nemcsak a csapatok, hanem az érdeklődők és a támogatók létszámában is lemérhető volt. A verseny 15 csapat vett részt. A hatfős „TEAM”-ek 4 fiú és 2 lány versenyzőből álltak.

Ismét együtt tornáztak

Szombaton 90 sportoló mérte össze tudását a torna új formájában, amelynek célja, hogy az egyetemi hallgatók számára is elérhető gyakorlatokkal modern stílusú, akár játékos csapatverseny keretében küzdjenek meg egymással. További cél, hogy lehetőség legyen a taktikázásra, valamint a csapatépítésre. Fontos továbbá, hogy a sportág sajátosságát bizonyos mértékig megtartva új, modern irányzatok is megjelenjenek a versengésben, így helyet kapnak azok a sportolók is, akik nem feltétlenül a tornasport valamelyik szakágából érkeznek. Szintén alapvető fontosságú, hogy egy csapatban a különböző képességű és adottságú fiatalok egyaránt versenyezhessenek.

A tavalyi verseny sikere arra ösztönözte a szervezőket, hogy megosszák ötletüket a felsőoktatási intézmények testnevelő tanáraival. Vendégek érkeztek az eseményre Szegedről, Pécsről, az ELTE Tanító és Óvóképző Karáról, Egerből és a Műszaki Egyetemről is, s valamennyiükre kedvező benyomást tett a verseny. Közös cél olyan testnevelők képzése, akik ezt a fajta mozgásformát gyakorolták, élvezték, sikerélményeket szereztek és a sportág iránt elköteleződve, azt szívesen tanítva lépnek ki az egyetemről. Tavaly még csak tervezték, az idei versenyen azonban a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elvi beleegyezését adta, hogy 2020-ban a T.E.A.M. tornaverseny a MEFOB sportágai közé kerül.

A támogatóknak köszönhetően a versenyen minden résztvevő a T.E.A.M. logójával ellátott pólót kapott, az első három csapat között 150 ezer forint értékű Decathlon vásárlási utalvány lett szétosztva.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!