A befejeződő bajnokságok a TFSE-t is érintik
2020. március 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kedden hivatalos közleményében jelezte, hogy a koronavírus terjedése miatt befejezettnek nyilvánítja a 2019–2020-as idény összes bajnokságát. A döntés az NB I-ben remekül szereplő TFSE női kosárlabdacsapatát is érinti, de nem csak a kosarasokat, az összes látrványsport bajnokságban érdekelt csapatunkat is érinti a járványügyi helyzet.  

A szövetség közleménye – változtatás nélkül – így szól: 

„A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás-korosztályokkal bezárólag. A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019–2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupaszerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.”

A befejeződő bajnokságok a TFSE-t is érintik

Mint ismert, a TFSE női csapata, amely hosszú kihagyást követően idén jutott fel újra a legjobbak közé – Magyar Bianka edző vezényletével kitűnő teljesítménnyel rukkolt elő az NB I-ben: a lányok – nem kis meglepetésre – már biztosították helyüket a rájátszásban, és a tabella 6. helyéről várták az utolsó, 22. fordulót, amelyben a másik egyetemi alakulattal, az ELTE-BEAC-cal csaptak volna össze. 

Csak sajnálni tudjuk a szövetség döntését, hiszen a kék-fehérek nagyon jól elkapták a fonalat a legjobbak között, olyan „skalpokat” gyűjtöttek be, mint a jóval nagyobb NB I-es rutinnal bíró Győr, PINKK-Pécs, Cegléd, Zalaegerszeg vagy a Csata. A sikeres szereplésre alapozva merészebb álmokat szövögettek Magyar Bianka lányai, akik az amerikai légiósok, Alisia Jenkins, Chanise Jenkins és Krisztina Arszenics teljesítményének köszönhetően a bajnokság meglepetéscsapatává léptek elő, és akár a dobogóra is eséllyel pályázhattak volna. Hab a tortán, hogy az együttes a 4. helyen végzett a Magyar Kupában, amelynek elődöntőjében megszorongatta a többszörös magyar bajnok Sopront. El kell ismernünk azonban, hogy a sportolók, a csaptoknál tevékenykedő szakemberek, valamint a szurkolók egészségénél nincs fontosabb, ezért mindannyiunknak el kell fogadnunk a honi szövetség döntését, bármennyire sajnálatos is. 

A Magyar Kézilabda-szövetség már korábban felfüggesztette az összes bajnokságot és kupasorozatot – a döntés érinti a felnőtt NB II-es bajnokság Déli-csoportjában szereplő TFSE női és férfi együttesét is. Nem tudjuk, mi lesz női röplabdázóinkkal sem, akik a röplabdaszövetség szerda esti döntésére várnak. Az NB II Nyugati B csoportjában szereplő férfi csapatunk is az MRSZ verdiktjére vár.

Ami férfi és női futsalcsapatainkat illeti, sorsuk a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kezében van, hiszen az elnökség hétfői döntése értelmében azonnali hatállyal felfüggesztették a hazai bajnokságokat, így az NB II Nyugati csoportjában első helyen álló TFSE férfi, valamint az NB I-et vezető női csapat is pihen. Hasonló sorsra jutott a BLSZ II-ben szereplő TFSE férfi futballcsapata is, amely jelenleg a tabella élén áll.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!