Katus Tamás: Tartsunk össze!
2020. március 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Maradj otthon! – hallhatjuk és olvashatjuk a koronavírus terjedése miatt kialakult sajnálatos helyzetre a legjobb tanácsot, így aki csak teheti, ennek megfelelően cselekszik. Katus Tamás, a Testnevelési Egyetem Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszékének adjunktusa alaphelyzteben hetente ingázik lakhelye, Pécs, illetve Budapest között, de ezekben a napokban otthonában tartózkodik. Párjával összesen öt gyerekre felügyel, a legkisebb egy három hónapos kislány.

Próbálom a lehető legtöbbet kihozni a kialakult helyzetből – mondta megkeresésünkre a TE oktatója, hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok aerobikos. – Sajnálattal és megdöbbenve olvasom a világ különböző tájairól érkező, no meg a magyarországi híreket. Az egyetem bezárásakor azonnal önkéntes karanténba vonultam, ez volt a legokosabb megoldás. Furcsa a kialakult a helyzet, mert most olyasmire van időm, mint amire a hétköznapokon jószerével soha: együtt lehetek a családdal. Az életstílusom? Nos, az nem változott, egészséges, tudatos és óvatos az életvitelem, mint mindig.”

A tanítás tekintetében természetesen ő is aktív, csütörtök délig kellett leadni a jövő hétre vonatkozó e-learning anyagot, s ezt meg is tette.

„Van olyan csoportom, amellyel viszonylag egyszerű megoldanom a távoktatást, de akad olyan is, amelyikkel videochatet létesítettünk, mert csak annak segítségével lehet elmagyarázni, megmutatni a feladatokat.”

Életpályát kínálunk Katus Tamás interjú

Katus Tamás: "A családon belül újra kialakult az összetartó erő!" 

Katus Tamás meglátása szerint a koronavírus-járvány okozta nehézségek (ne feledjük, annak elmúlta után is kihívásokkal teli lesz az életünk) leküzdését követően már semmi sem lesz olyan, mint azelőtt.

„Beállítottságomból fakadóan mindenben igyekszem felfedezni, meglátni a jót. A járvány időszakában azt tapasztalom, hogy az emberek sokkal jobban törődnek egymással, a családokon belül újra kialakul az egyik legnagyobb érték, az összetartó erő. Tartsunk össze most is, és később majd tartsunk össze akkor is, amikor nem kell ilyen nehézségekkel szembenéznünk!”

Utolsó módosítás: 2021. július 1. 12:36
nyomtatás
2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!