Ebben az idényben valóban labdába rúgtunk!  
2020. május 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Labdarúgó Szövetség május 4-i döntése értelmében a 2019/2020-as bajnoki idény az alsóbb osztályokban befejeződött.  A bajnokságoknak nem lesz hivatalos végeredménye, így nem lesznek bajnokok, érmesek, végeredmény alapján feljutók és kiesők sem. A TFSE csapatai szinte mind feljutó helyen álltak a bajnokság zárásakor, közülük is kiemelkedik a női futsalcsapat teljesítménye.

A TFSE futsal szakosztályának vezetője, valamint a nagypályás labdarúgócsapat védelmének oszlopa, Sztranyovszky Márk értékelte a mögöttük álló szezont.

“Mielőtt bármit mondanék az idényben elért sikerekről, szeretnék köszönetet nyilvánítani a Testnevelési Egyetemnek, a TFSE-nek, a szertarsport.hu-nak, a stábtagoknak és természetesen a játékosoknak a kiváló közös munkáért és odaadásért. Tavaly ősztől kezdve jó eredményeket értünk el minden bajnokságban. Futsalos lányaink a korábbi évekhez képest megerősödött kerettel egyből a dobogóért harcoltak az NB I-ben. Az ősz végére hullámvölgybe kerültek, de ez csupán átmenetinek bizonyult és tavaszra stabilan elfoglalták a tabella első pozícióját.”

Ebben az idényben valóban labdába rúgtunk!

Gruber Brigitta (TFSE), Szalkai Kitti (Tolna) harca a labdáért (forrás: tfsesport.hu )

Az NB II nyugati csoportjában a TFSE férfi futsalcsapata veretlenül lett első az alapszakaszban. Az ezt követő rájátszás azonban a járványügyi helyzet miatt nem tartott sokáig. Ebben a szakaszban mindössze két fordulót rendeztek meg, melyek során 100%-os maradt csapatunk a legnagyobb riválisok ellen.

A Regionális Ligában (NB III) és az utánpótlás bajnokságokban (U17, U18, U20) is erős eredmények születtek. Magabiztosan vezette a bajnokságot a TFSE a Regionális Ligában, valamint az U18-as és az U20-as fiúknál is. A fiatalokkal és újoncokkal felálló U17-es gárda idény közben kezdte bontogatni szárnyait, ígéretesen.

“Az MLSZ döntése értelmében az idei szezonban nem hirdetnek bajnokot a futsal ligákban és nincs osztályok közötti mozgás. Ez a határozat számunkra több okból is fájó. Elég csak rátekinteni a tabellákra. Legnagyobb problémánk azonban az, hogy a felnőtt férfi csapatunknál brillírozó utánpótlás válogatott játékosok jelen állás szerint nem tudnak az NB I-ben szerepelni a következő idénytől. Igyekszünk mindannyian jól kezelni a helyzetet, de sajnos ennek ellenére fájdalmasan érint bennünket – mondta el Sztranyovszky Márk.”

A TFSE nagypályás futballcsapata is sikeres, igaz csonka idényt tudhat maga mögött a budapesti II. osztályban, ahol a feljutásért harcolva a második helyen zárt. Ebben a ligában is elmaradt a bajnokavatás és nincs feljutó sem, így gyakorlatilag itt is semmis az előkelő eredmény.

Ebben az idényben valóban labdába rúgtunk!

Ami azonban még így is jó hír: fiúk tartják a legrégebb óta futó veretlenségi szériát az osztályban, miután 2019. szeptember 28-án kaptak ki utoljára. Ezt a sorozatot külön megszépíti, hogy a legutolsó tavaszi fordulóban – melyet már zárt kapuk mögött rendeztek – az addig veretlen RAFC csapatát múlta felül a TFSE egy parázs hangulatú mérkőzésen.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!