Európa top 100 klubcsapata között a TFSE-MTK!
2020. május 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb visszajelzést kapott a TFSE-MTK az ott zajló kiemelkedő munka elismeréséül: az Eurobasket.com internetes kosárlabda szakportál beválogatta Európa top száz női klubcsapata közé!

A magyar bajnokságban újoncként szerepelve a hatodik, a Magyar Kupában pedig a negyedik helyen végző együttest a 97. helyre rangsorolták a szakírók. További öt honi hölgykoszorú került az elitbe, a Szekszárd (21. hely), a Sopron (22.), a DVTK (37.), a Csata (68.), valamint a Győr (83.). Az Eurobasket.com a hazai és a nemzetközi porondon elért eredmények alapján állította össze az említett listát, amelyet egyébként az orosz Jekatyerinburg vezet, megelőzve a török Fenerbahcét és a spanyol Salamancát.

Európa top 100 klubcsapata között a TFSE-MTK!

A TFSE-MTK csapat az egyik őszi győzelem után

„Láttuk a hírt, örültünk neki és természetesen büszkék vagyunk rá – mondta megkeresésünkre Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzője. – Ahogyan a minap szakmai vezetőnk, dr. Sterbenz Tamás is említette, már gőzerővel készülünk a következő idényre, a héten megvolt az első közös edzésünk is, amelyen az egyéni képzésre fektettük a hangsúlyt. Ami a távolabbi jövőt illeti, célunk, hogy két-három év múlva, amikor már lesz saját kosárlabda-csarnokunk, jó eséllyel pályázzunk a nemzetközi kupaporondra jutásra. Az elmúlt években szép fokozatosan lépegettünk egyre előrébb, igyekszünk továbbra is ezen az úton járni.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!