A Nemzeti Sport munkatársa is a TE-n végzett
2020. június 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén is elindítja a Sportmédia szakirányú továbbképzését a Testnevelési Egyetem, a Nemzeti Sport és a Magyar Sportújságírók Szövetségének közreműködésével. Az első három féléves képzés sikeresen lezajlott, és a tanagyag, valamint a tanárok és az előadók személye garancia az újabb eredményes képzésre.

Az első évfolyamban tanult és tette le a vizsgát Nagy Zsolt, ezúttal vele beszélgettünk.

„Noha már korábban elhelyezkedtem a sportújságírói pályán, sok újdonsággal találkoztam, kiszélesedett a sportlátóköröm – mondta megkeresésünkre a Nemzeti Sport labdarúgó-rovatának munkatársa. – A futball a profilom, de a TE képzése révén más sportágakra is lehetőségem nyílt rálátni. Nagyszerűek voltak az előadások, ha csak egyet kellene kiemelnem, az a sporttörténet, amelyet Dénes Tamás tartott.”

A Nemzeti Sport munkatársa is a TE-n végzett

Az első - nem teljes, mert van aki dolgozott - évfolyam a diplomaátadó ünnepségen, 2020. februárjában a TE-n

A Nemzeti Sport újságírója hangsúlyozta: a Testnevelési Egyetem Sportmédia szakirányú továbbképzése megteremti a lehetőséget a fiataloknak az elhelyezkedésre a sportújságírói pályán.

„Tulajdonképpen kinyitja a kaput e csodálatos hivatás előtt – folytatta Nagy Zsolt. – Hogy mást ne mondjak, a képzésen együtt tanuló hallgatók eleve jó kapcsolatrendszert tudnak kialakítani, ami a gyakorlati oktatások révén tovább bővülhet. Itt elsajátíthatók a sportújságíró szakma alapjai, amit számos aspektusból hoznak közelebb a hallgatókhoz az előadók, tanárok. Innentől kezdve pedig jószerével minden rajtunk múlik, mert szorgalommal és a felhalmozott tudás megfelelő használatával esélyünk van elhelyezkedni a pályán.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!