Klasszisok záróvizsgáztak
2020. július 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ragyogó eredményeket elérve tették le július 3-án, az utolsó vizsganapon a záróvizsgát a szakedzők két küzdősportban, birkózásban és cselgáncsban: előbbiben öten, utóbbiban hatan végeztek a Testnevelési Egyetemen. És lehettek volna többen is, ha az olimpiai kvalifikációs versenyek miatt sokan nem halasztják el az utolsó félévüket...

Klasszisok záróvizsgáztak

„A dzsudósok közül hárman halasztottak, így például legjobb cselgáncsozónk, Tóth Krisztián, hiszen ő is eleve úgy készült, hogy az idén rendezik meg az ötkarikás játékokat – mondta megkeresésünkre Dr. Németh Endre, a Testnevelési Egyetem Küzdősportok Tanszékének vezetője. – Örömteli, hogy a következő évfolyamokban is tanulnak kimagasló magyar sportolók, sportvezetők, és folyamatosan vannak jelentkezők képzésünkre. Kifejezetten jó és hasznos megoldásnak tartom, hogy csak szakedzői diploma birtokában lehet részt venni a kiemelt edzői programban számos sportágban. Az eddigi 177 magyar olimpiai aranyérem csaknem egyharmadát küzdősportok versenyzői szerezték, ez is jelzi népszerűségét.”

Visszatérve a záróvizsgázókra, köztük volt Horváth László, a junior cselgáncsválogatott szövetségi kapitánya, akinek néhány órával a TE-s jelenése előtt született meg a gyermeke, úgyhogy volt mit megünnepelni.

És hogy milyen a sors…

„A birkózóknál egymás után vizsgázott Módos Péter, Komáromi Tibor és Repka Attila, vagyis egy olimpiai bronz-, ezüst-, illetve aranyérmes klasszisunk. Attila ráadásul a Barcelona teremben, márpedig ő, ugye, Barcelonában ért fel a csúcsra 1992-ben” – osztotta meg velünk ezt az érdekességet Dr. Németh Endre.

A sikeres záróvizsgát tett sportolóknak ezúton is gratulálunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!