Eltemették Tass Olgát
2020. július 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kedden a Farkasréti temetőben kisérték utolsó útjára  Tass Olga olimpiai bajnoknőt, egyetemünk korábbi tanárát, a magyar sport meghatározó egyéniségét.

Rekkenő hőségben gyülekeztek a részvevők: a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Torna Szövetség, a Testnevelési Egyetem, valamint sportklubok vezetői és munkatársai, Schmitt Pál volt köztársasági elnök és felesége, számos fiatal tornász és természetesen volt munkatársak, barátok, tisztelők.

Búcsúztatásában Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, a MOB részéről Vékássy Bálint főtitkár, de a szertartást végző római katolikus pap is – az olimpiai sikerei, tehetsége és szép családi élete mellett – kedves, őszinte természetét, visszafogottágát, illetve finom, nőies mozgását, kecsességét emelte ki, amely mély nyomot hagyott mindenkiben.  A szép kort (91 évet) megért Olga nénire, bajnoknőre és tanárra – bár mindenki fájlalta távozását -, sokan mosolyogva emlékeztek, mert mindenkinek volt egy szép emléke róla. Nem csak a sportban, de az életben is „maradandót alkotott”.

Eltemették Tass Olgát

Fotó: Róth Tamás  

Tass Olgát férje mellé, a szintén olimpiai bajnok vízilabdázó Lemhényi Dezső mellé temették, akivel mintegy 50 évig példamutató, boldog házasságban élt.

Hitük szerint most újra együtt vannak, de Olgi néni emléke örökre itt marad velünk. Nyugodjék békében!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!