A FISU vezetősége is elismerően szólt a 2020 FISU World Forumról
2020. augusztus 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség, a FISU is elismerte, nem mindennapi esemény volt az augusztus 12. és 14. között rendezett első digitális hallgatói világfórum, amelynek a Testnevelési Egyetem adott otthont. Úgy tűnik, a FISU-t is lenyűgözték a számok: 105 országból 600 egyetemi hallgató és 900 oktató, így több mint 1500-an regisztráltak a 2020 FISU World Forumra, amelyet a szervezet történetében először digitális platformon rendeztek. A résztvevők a három nap alatt összesen tizenöt workshopot és hét kerekasztal-beszélgetést tekinthettek meg.

A FISU vezetősége is elismerően szólt a 2020 FISU World Forumról

A FISU honlapján megjelent írás kiemeli kiemeli, noha semmi sem helyettesítheti a valós térben és időben megtartott eseményeket és azok hangulatát, a Budapesten rendezett digitális Forum több volt, mint nemzeti egyetemi sportszövetségek gyülekezete. Mindez annak köszönhető, hogy a szervezők felnőttek a feladathoz, így a világfórum méltán illeszkedik az elmúlt 13 esemény sorába.

A cikk megjegyzi, a FISU vezetősége is méltatta az eseményt, kiemelve, hogy a digitális platform a szervezők és partnerei fáradtságos munkájának eredménye. Továbbmenve hangsúlyozta, a háromnapos esemény program- és előadókínálata pedig lenyűgöző volt.

„Kissé feszült volt a helyzet, ezért erősnek kellett lennünk, amikor kiderült, hogy a koronavírus-járvány miatt törölni kell az eseményt – mondta Dr. Verena Burk, a FISU oktatási bizottságának elnöke. – Nagyon jól és megfelelő szakértelemmel tartottuk és mozgattuk azonban a háttérben a szálakat – utalt arra a vezető, hogy az érintetteknek a valós fórum helyett ezúttal online kiterjesztésűt kellett szervezniük. Mint mondta, külön köszönettel tartozik a FISU munkatársainak és az oktatási bizottság tagjainak, akikre mindvégig számíthatott. Mindemellett kiemelte a résztvevők lelkesedését, akik a megváltozott körülmények ellenére is lelkesen érdeklődtek a jobbnál jobb előadások iránt.

„Itt az ideje búcsút intenünk Budapestnek és a 2020 FISU World Forumnak. A FISU és a szélesebb egyetemi sportközösség ismét megmutatta, milyen az igazi csapatmunka” – hangsúlyozta.

A cikk elismerően szól a záróünnepségről is, amelynek során virtuálisan átadták a FISU-zászlót a következő Forum házigazdájának, Costa Ricának. Mint ismert, a közép-amerikai ország képviseletében Paulino Méndez, a Műszaki Egyetem rektora videóüzenetben szólalt meg szólalt meg, Epsy Campbell elnökhelyettes pedig élőben tartotta meg üdvözlőbeszédét.

A cikk így zárul: „Kétezerhuszonkettő nyarán az egyetemi sportvilág szeme Costa Ricára szegeződik, ahol a résztvevők remélhetően már valós térben és időben találkozhatnak, és talán csak kis részben virtuálisan.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!