Búcsú Kulcsár Gergelytől
2020. szeptember 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hétfőn kora délután búcsúztattuk el Kulcsár Gergely háromszoros olimpiai érmes gerelyhajítót, a Testnevelési Egyetem korábbi tanárát, kiváló edzőt, akit a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Atlétikai Szövetség, a Testnevelési Egyetem és Nagyhalász városa egyaránt saját halottjaként temetett el.

Búcsú Kulcsár Gergelytől

A koszorúkkal és virágokkal borított ravatala körül gyermekei, rokonai, volt kollégái, barátai, tanítványai és tisztelői gyűltek össze a Farkasréti temetőben. Búcsúbeszédében Kulcsár Krisztián MOB-elnök, illetve Mocsai Lajos, a TE rektora hatalmas sportsikereit (amivel kiérdemelte, hogy – eddig egyedüliként – háromszor vihette Magyarország zászlaját az olimpia játékokon), kimagasló oktatói, illetve edzői munkásságát, valamint kivételes igazságérzetét, segítőkészségét, barátai megbecsülését emelték ki.

Szép, tartalmas, sikerekben gazdag élete volt a 86 éves korában elhunyt Tanár úrnak, Isten nyugosztalja!

Kulcsár Gergely az 1960-as római és az 1968-as mexikói olimpián bronz-, az 1964-es a tokiói játékokon ezüstérmes lett gerelyhajításban, míg tanítványa, a legendás Németh Miklós 1976-ban Montrealban – akkori világrekorddal – olimpiai aranyérmet szerzett.

Nemerkényi Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!