Koronavírus: Elkülönítőt állított fel a Testnevelési Egyetem   
2020. szeptember 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ahogy Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora korábban már utalt rá, a lehető legjobban igyekszik felkészülni a Testnevelési Egyetem a koronavírus-járvány újabb hullámára. Ennek részeként az L/1-es épület földszintjén, a 11-es szobában elkülönítőt állított fel az intézmény az esetleg előforduló esetek kivizsgálására.

A szoba jelenleg „tesztüzemmódban” működik, de hétfőtől már fogadja a COVID-gyanús hallgatókat, munkatársakat. Ez az intézkedés is az intézményben tanuló és dolgozó emberek biztonságát szolgálja.

„Az egyetem valamennyi hallgatója, tanára, munkatársa pontosan tudja majd, hová kell mennie, ha COVID-gyanús esetet, tünetet észlel saját magán vagy máson – mondta megkeresésünkre Dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese. – Állandó ügyelet dolgozik az elkülönítőben, az ott dolgozó munkatársak intéznek mindent reggel 8 és délután 4 óra között.” 

Aki betegség tüneteit érzékeli, kérjük, kötelezően azonnal hívja a 1547-es melléket, vagy házon kívülről a +36-1-488-1547-es telefonszámot. 

A jelenlegi járványhelyzetről is megkérdeztük Lacza Zsombort, aki kiemelte, szerinte nem az online oktatásra visszatérés a megoldás, vagy legfeljebb csak az utolsó a sorban.

„A tavaszi helyzet után, tapasztalatokkal felvértezve felkészülten kell várni a hullámot, ennek szellemében kell cselekednünk – hangsúlyozta. – Amit ismerünk, attól már nem kell félni. Ami az online oktatást illeti, nos, gerelyhajítást vagy birkózást nem lehet online oktatni, így azt tartom a legjobb megoldásnak, hogy ha ne adj Isten, megfertőződik egy-egy hallgató, sürgősen izoláljuk, és a technika segítségével otthonról jelentkezzen be az oktatásra. Rektor úrral és az egyetemi kollégákkal is egyeztetve, mindenkit arra biztatok és kérek, hogy tartsa be az előírásokat, hordjon maszkot, fertőtlenítsen rendszeresen! Továbbá amit mi meg tudunk tenni az egyetemen, tegyük is meg, például ne használjuk a liftet. Hogy miért? Mert a szűk, zárt területen közel vannak egymáshoz az emberek, s ha oda bekerül a vírus, nagyon könnyű elkapni. Járjunk gyalog a lépcsőt használva! Egy sportegyetemen ez amúgy sem rossz üzenet. Nekünk nem a bezárásra kell készülnünk, hanem a működőképesség fenntartására, még egyszer mondom, ha gyanús eseteket észlelünk, vegyük fel a kapcsolatot az elkülönítővel. Aki pedig átesett a fertőzésen és szeretne segíteni a súlyos betegeken, jelentkezzen nálunk vérplazmaadásra ugyanezen a számon!”

Koronavírus: Elkülönítőt állított fel a Testnevelési Egyetem

 Kapás Boglárka vért ad a Testnevelési Egyetemen 2020. áprilisában (Fotó: Vidor Gergely) 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!