Együttműködés a Soproni Darazsakkal
2020. szeptember 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Soproni Darazsak Sportakadémia és a Testnevelési Egyetem. A felek több területen is segítik majd egymást a kölcsönös előnyökkel járó sportszakmai együttműködés érdekében.

Az egyetem képviseletében dr. habil. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes kiemelte, a megállapodással hosszú távon fenntartható a Soproni Darazsak Sportakadémia elitképző jellege, a Testnevelési Egyetem pedig a sporttudományi képzéseinek és kutatásainak a gyakorlati helyszíneként használhatja ki a sportakadémia által nyújtotta lehetőségeket.

Együttműködés a Soproni Darazsakkal

A közös sportszakmai képzések, konzultációk, fórumok szervezése, szakmai anyagok magyar nyelvű kiadása mellett megosztják egymással a képzési anyagaikat is. Az egyetem biomechanikai és humánkineziológiai területeken tudományos méréseket, elemzéseket és tanácsadást végez a sportakadémia irányába, támogatja a sportakadémia sportolóinak a TE Élsport-Mentor Programjában való részvételét, és rugalmas oktatási feltételeket biztosít a számukra.

Együttműködés a Soproni Darazsakkal

A sportakadémia részéről Molnár Balázs ügyvezető, míg az egyetem képviseletében Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes írta alá az együttműködést (Forrás: sopronidarazsak.com)

Az is elhangzott, hogy munkacsoport kerül kialakításra a mindkét fél partnerének számító Soproni Egyetem bevonásával, hogy helyben, olyan sportirányú közgazdasági képzések elindítására kerüljön sor, mely vonzó a sportakadémia sportolói számára.

Az intenzív munkafolyamatok előzetesen már megindultak és a jövőben további területekkel bővülnek.

A szerződés ünnepélyes aláírását megtisztelte jelenlétével Sopron MJV Polgármestere, dr. Farkas Ciprián, és Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!