TFSE-MTK: uralkodni kell az érzelmeken
2020. szeptember 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Vasárnap 17 órától indul a bajnoki kaland a női kosárlabda-élvonalban második idényét kezdő TFSE-MTK számára, Magyar Bianka vezetőedző együttese a jelentősen megerősödött Győr vendége lesz. Néhány nappal a rajt előtt arra voltunk kíváncsiak, hogy az eltervezett munkát maradéktalanul el tudta-e végezni a gárda. Nos, nem...

„A koronavírus-járvány minket is elért, egyik legjobb játékosunk, Chanise Jenkins szeptember tizedikén pozitív eredményt produkált. Szerencsére nem volt semmi baja, meg már negatív, s bár még nem biztos, lehet, hogy az első meccset ki kell hagynia – mondta megkeresésünkre Magyar Bianka. – Továbbá hat edzőmérkőzést terveztünk a felkészülés idejére, s csak hármat tudunk lejátszani. Maximalista ember lévén borzasztóan sajnálom, hogy nem tudtuk teljes mértékben elvégezni az eltervezett munkánkat, mindenesetre abból főzünk, amink van. Az biztos, hogy a stílusunkból nem engedünk: elszánt, szimpatikus és a pályán a győzelem megszerzése érdekében mindent elkövető csapat leszünk, olyanok, amilyenek eddig is voltunk.”

TFSE-MTK: uralkodni kell az érzelmeken (Magyar Bianka)

Magyar Bianka vezetőedző, aki sokak szerint "felrázta" az NB I-et (Fotó: 24.hu)

Az előző idényben újoncként ragyogóan szereplő, a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt szenzációsan teljesítő együttesre hat nap leforgása alatt három tétmeccs vár, a vasárnapi nyitány után 7-én a Ludovika-FCSM Csata, 10-én pedig a PINKK Pécs csapatát fogadja a Városmajorban.

„Nagyon fontos, hogy uralkodjunk érzelmeinken, és ne essünk kétségbe, hogy ha az első néhány találkozó nem úgy sikerül, ahogyan szeretnénk – emelte ki az egyik legfontosabb részletét a szellemi felkészültségnek Magyar Bianka. – Megtanultunk alkalmazkodni a körülményekhez, ez a folytatásban is jellemző lesz ránk. Pénteken az egész csapat részt vesz a hetvenkét órás koronavírusteszten, utána pedig – remélhetőleg teljes fegyverzetben – jöhet a Győr elleni bajnoki nyitány.”

A győrieket immár Iványi Dalma, a magyar női kosárlabdázás kiemelkedő alakja, a korábbi világklasszis irányító vezeti, bizonyosan jelentős erőpróba vár a TFSE-MTK-ra.

„A top négybe várom a győrieket, mert nagyon megerősödtek, ráadásul Dalma kinevezése is óriási plusz jelent számukra. De ettől még nem feltartott kézzel megyünk fel a pályára, egyáltalán nem!” – zárta szavait Magyar Bianka.

tfse

Úgyhogy vasárnaptól ismét hajrá, TFSE-MTK! 

Ami a járványhelyzetet illeti: A bb1.hu portál összefoglalója alapján a szövetség (MKOSZ) közölte, egy mérkőzés akkor halasztható el, ha az előzetesen megadott 12 játékos közül nem marad legalább nyolc fő, aki a találkozón szerepeltethető. A megadott 12 játékos között emellett legalább két olyannak kell lennie, aki megfelel a fiatal játékosok szerepeltetésére vonatkozó szabálynak. Ha a fiatalok közül koronavírus-fertőzés miatt egyik sem tud pályára lépni, de egyébként a csapat le tudja játszani a mérkőzést, akkor a „fiatalszabályt” egyik csapatnak sem kell alkalmaznia.

Az MKOSZ az idén vezeti be azt a szabályt, amely szerint az alapszakaszban az első félidőben egy 23 évnél fiatalabb magyarnak a pályán kell lennie. 

Ha egy csapat koronavírusra hivatkozva nem jelenik meg, és a mérkőzést előzőleg hivatalosan nem halasztották el, akkor a meccset a vétkes klub 2-0 eredménnyel elveszti, de a kiállásért járó egy pontot megkapja. Amennyiben egy mérkőzés után beigazolódik, hogy egy csapat ismerten pozitív eredményű teszttel versenyeztetett sportolót, akkor a találkozót a vétkes csapat elveszti.

A szövetség korábbi állásfoglalása szerint a kispadon kizárólag azok a sportolók és szakemberek ülhetnek, akik az első bajnoki mérkőzésük előtt 72 órán belüli negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni.

A csarnokba történő belépéskor a testhőmérsékletet érintésmentes méréssel ellenőrzik, s a nézők kizárásával sorra kerülő mérkőzéseken legfeljebb 21-21 főnyi sportoló lehet jelen, illetve a segítőkkel és a személyzettel együtt a teremben tartózkodók összlétszáma nem haladhatja meg a száz főt.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!