Olimpiai bajnokok egymás közt, kötetlenül
2020. október 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hogyan alkalmazkodik egymáshoz két erős egyéniség? Hogy tudott onnan gólt lőni, ahonnan jószerével nem is lehet? Milyen jelentősége volt a lámpa lekapcsolásának? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk, ha megtekintjük a Magyar Olimpiai Bizottság szurkolói márkája, a Magyarock legújabb YouTube-videóját, amelyben összesen négy vízilabdás olimpiai bajnoki cím szakmáz, beszélget és mókázik: a háromszoros aranyérmes (2000, 2004, 2008) Biros Péter és az egyszeres győztes (2008), nem mellesleg egykoron a Testnevelési Egyetemre járó Varga Dániel.

A jó hangulatú felvételen korábbi közös válogatott meccseik közül „elemeznek” vagy részleteznek néhányat, egyebek mellett szóba kerül az egymáshoz alkalmazkodás kihívása, a viszonyuk a közszerepléshez, no meg a legendás pólócsapat legendás szövetségi kapitányának, Kemény Dénesnek az útmutatása a fiatalabb vízilabdázók számára, akik a Kásás Tamás-, Kiss Gergely- és Benedek Tibor-fémjelezte csodacsapatba nyertek bebocsátást.

Ez a mondás valósággal beleégett Varga Dániel emlékezetébe – és a miénkbe is beleég, ha megtekintjük ezt a nagyszerű videót.

Jó szórakozást!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!