Sporttal a fenntartható fejlődésért online találkozó
2020. december 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeresen lezajlott a Sporttal a fenntartható fejlődésért elnevezésű projekt online tréningsorozatának első állomása, amelyet november 21-én tartottak több szervezet és intézmény, többek között a Testnevelési Egyetem (TE) részvételével.

Sporttal a fenntartható fejlődésért online találkozó

Mint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt márciusban online került sor a Sporttal a fenntartható fejlődésért nevet viselő projekt nyitótalálkozójára, amelyen Ázsia (Tokió, Japán), Afrika (Dakar, Szenegál) és Európa (Párizs, Franciaország és Budapest, Magyarország) szervezeteinek képviselői vettek részt.

A projekt – amely egy másfél éves transzkontinentális együttműködés keretében zajlik – célja a sport és a fenntartható fejlődés kapcsolatát ösztönző gyakorlatok átadása, illetve a világ nagyszabású sporteseményeinek, mint amilyen a tokiói és párizsi nyári olimpiai játékok környezetvédelmi szempontjainak megismerése.

Az Erasmus+ Ifjúság program keretén belül megvalósuló Capacity Building in the Field of Youth nevű projekt koordinátora az ENGSO Youth (Európai Nem Kormányzati Sportszervezetek Szövetségének Ifjúsági Szervezete), egyik partnere pedig a Testnevelési Egyetem.

A képzéssorozat első virtuális meetingjén – többek között – ismertették a programot, bemutatták a projekt honlapját és a ScoreAll17 kézikönyvet.  A szemináriumon fiatal vezetők, sportedzők, MA- és PhD-hallgatók vettek részt Afrikából, Ázsiából és Európából. Amennyiben a járványügyi helyzet megengedi, jövőre Tokióban, egy továbbképzés keretén belül találkoznak a projekttagok, hogy tudást és tapasztalatot cseréljenek a sport és a fenntartható fejlődés témakörében.

A TE-n kívül a projektben a Szenegáli Nemzeti Olimpiai és Sportbizottság, a japán Kokushikan Oktatási Közalapítvány és a francia Sport és Állampolgárság nevű szervezet vesz részt.

A szervezők tájékoztatása szerint januárban kerül sor az online képzéssorozat következő állomására, amelybe ezúttal a szélesebb közönség is bekapcsolódhat.

forrás: youth-sport.net

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!