Együttműködés az ökölvívó-szövetséggel
2020. december 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött szerdán a Testnevelési Egyetem és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A szerződés értelmében a jövőben egyetemünk a sporttudomány eredményeit felhasználva igyekszik segíteni a magyar ökölvívók felkészülését a nemzetközi versenyekre, így a nyári olimpiai játékokra is.

Együttműködés az ökölvívó-szövetséggel

A megállapodás aláírására az Egyetem Rektori Hivatalában került sor (Fotó: Vidor Gergely) 

Az együttműködési megállapodás aláírásán intézményünket Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és Dr. Genzwein Ferenc kancellár képviselte, míg a Magyar Ökölvívó Szakszövetségtől (MÖSZ) Dr. Bajkai István elnök és Tóth Zsuzsanna főtitkár asszony volt jelen.

„Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a sporttudomány eredményei hangsúlyosan jelenjenek meg az ökölvívásban, és ebben elengedhetetlen szerepet játszik a Testnevelési Egyetem képzési rendszere – fejtette ki a MÖSZ elnöke. – A nemzetközi sikerek eléréséhez a honi ökölvívás fel tudja használni a vonatkozó tudományos kutatások eredményeit. Az együttműködésnek köszönhetően nemcsak az edzőképzésben, hanem a tudományos felkészülésben is óriási segítséget kap a honi ökölvívótársadalom.

Dr. Bajkai István hozzátette: jelenleg is több kiváló ökölvívó-szakembert képez a Testnevelési Egyetem és ennek, illetve a hosszú távú együttműködés eredményeinek legkésőbb a párizsi nyári olimpiai játékokon meg kell mutatkozniuk. 

Mocsai Lajos az Egyetem rektora az esemény után a következőket nyilatkozta honlapunknak: "Az edzőképzés újjáalakítását követően az ökölvívás azon sportágak közé tartozott, amelyekre a legnagyobb volt az érdeklődés. Ennek köszönhetően alapképzésben egymás után három alkalommal is indítani tudtunk évfolyamot. A Magyar Ökölvívó Szövetséggel az eddig is szoros munkakapcsolatot erősítjük tovább az együttműködési megállapodás megkötésével, továbbá lefektetjük annak az alapjait, hogy az ökölvívó szakedzők még magasabb képzési szinten, mesterképzésben folytathassák tanulmányaikat."

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!