A Testnevelési Egyetem Szenátusa támogatja a modellváltást  
2021. március 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és Dr. Genzwein Ferenc kancellár előterjesztésére a Testnevelési Egyetem Szenátusa hétfőn tárgyalta az intézmény közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé történő átalakulását. Az előterjesztést a Szenátus ellenszavazat nélkül támogatta.

Az új működési modell megvalósítása a Testnevelési Egyetem alapvető szakmai, akadémiai autonómiájának megőrzése és fejlesztése mellett az intézmény hosszútávú fennmaradását, működési stabilitását és hatékonyságát szolgálja - emelte ki előterjesztésében Mocsai Lajos.

A Testnevelési Egyetem Szenátusa támogatja a modellváltást

Mocsai Lajos rektor a Testnevelési Egyetem Szenátusának ülésén (Fotó: Vidor Gergely) 

Az intézmény rektora hozzátette, úgy gondolja, a változás a majd száz évvel ezelőtti alapításhoz hasonló, új perspektívát teremt a patinás intézmény és az Egyetem polgárai számára. A Testnevelési Egyetem az oktatás-képzés, kutatás-fejlesztés és szolgáltatások olyan egységét kívánja megvalósítani, amely egyértelműen a hallgatók, valamint a magyar testkultúra és sport fejlődését szolgálja.   

A Testnevelési Egyetem vezetője előterjesztését követően a Szenátus tagjainak kérdéseire válaszolt és részletezte az átalakítás mentén kialakuló új lehetőségeket.

Ezt követően került sor a Testnevelési Egyetem jövőjét alapvetően befolyásoló szavazásra. A 20 jelenlévő szenátusi tag, 18 igen és két tartózkodás mellett támogatta az előterjesztést.

A Testnevelési Egyetem Szenátusa támogatja a modellváltást

 A Szenátus ellenszavazat nélkül döntött a modellváltás mellett  

Az Egyetem legfőbb döntéshozó testületének jóváhagyásával a Testnevelési Egyetem hivatalosan is kezdeményezte a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium felé modellváltási szándékát.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!