Jubileumi diplomaátadó a Testnevelési Egyetemen
2021. június 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtökön az Athén teremben tartották az egyetem hagyományos jubileumi díszoklevél-átadó ünnepségét, amelyen a nagy hőség ellenére számos egykori TF-es hallgató jelent meg. A jeles eseményen 48-an vették kézhez jubileumi diplomájukat.

Jubileumi diplomaátadó a Testnevelési Egyetemen

Tavaly a koronavírus-járvány miatt ugyan elmaradt a Testnevelési Egyetem egykori hallgatói részére minden évben megrendezett jubileumi diplomaátadó ünnepség, idén azonban újra egybegyűlhettek az egyetem öregdiákjai. Az óriási hőség ellenére csaknem ötven egykori TF-s diák gyűlt össze a központi épület Athén termében, hogy átvegye díszoklevelét.

2021-ben harmincan jelentkeztek aranydiplomára, tizenöten gyémántdiplomát vehettek át – ők hatvan éve végeztek egyetemünkön –, a tizennyolc hatvanöt éve végzett „diákunk” pedig vasdiplomát kapott. Ebben az évben összesen tíz rubindiplomásunk volt, ők hetven éve kapták meg első TF-es oklevelüket. A 73 jubileumi diplomásból végül 48-an vették át most díszoklevelüket.

A kellemes, családias hangulatú eseményt az egyetem Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda vezetője, Dr. Lőkös Dániel nyitotta meg, aki beszédében megköszönte a megjelentek több évtizedes kitartó testnevelő tanári munkáját.

Jubileumi diplomaátadó a Testnevelési Egyetemen

A folytatásban a TE rektora, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos szólalt fel, aki üdvözölte a megjelenteket, továbbá köszönetét fejezte ki, hogy a rendkívüli hőség ellenére ilyen sokan vállalták a megjelenést az ünnepségen. A rektor eképpen méltatta az egykori TF-hallgatók munkáját. „A legfontosabb feladat, azaz a megfelelő tehetséggondozás és értékek megőrzése során olyan pedagógiai térben tevékenykedtetek a test, a szellem és az érzelmi intelligencia átadása területén, amely napjainkban egyre nagyobb kihívást és erényt jelent” – emelte ki Mocsai Lajos.

A rektor beszéde közben a hallgatóság két rövid videót nézhetett meg, amelyek a TE kampuszának fejlesztéseit mutatták be. Ezután Mocsai Lajos, Prof. Dr. Hamar Pál oktatási, illetve Dr. Lacza Zsombor tudományos rektorhelyettes átnyújtotta a díszokleveleket a megjelenteknek.

Jubileumi diplomaátadó a Testnevelési Egyetemen

A folytatásban Németh Nóra osztatlan tanári szakos hallgató, a TFSE Akrobatikus Torna szakosztályának versenyzője tartott rövid látványos bemutatót. Mint ismert, remek versenyzőnk a májusi országos versenyen a szenior szabadstílusú kategóriában aranyérmet nyert. Ezt követően a jubileumi diplomájukat most átvett kollégák közül négyen köszöntötték egykori egyetemi tanáraikat és évfolyamtársaikat.

Az ünnepség zárásaként a TE vezetői meghívták ebédre a jelenlévőket, az asztal mellett pedig folytatódott a kötetlen hangulatú múltidézés.

„Mert aki TF-et végzett, örökké TF-es marad.”

Jubileumi diplomaátadó a Testnevelési Egyetemen

fotó: Kovásznai Balázs

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!