Gratulálunk Sós Csabának és a magyar úszóknak!
2019. július 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Öt aranyéremmel zárta a dél-koreai Kvangdzsuban megrendezett vizes világbajnokságot a magyar küldöttség, így kijelenthetjük, a magyar úszók alaposan kitettek magukért. Mindez a kapitány sikere is.  

Hosszú Katinka 200 és 400 méter vegyesen, Kapás Boglárka 200 méter pillangón, Milák Kristóf – a legendás Michael Phelps világcsúcsát megdöntve – szintén 200 méter pillangón, míg Rasovszky Kristóf a nyílt vízi úszók 5 kilométeres versenyében lett első. Az 50 méteres medencében rendezett viadalokat tekintve a mieink a második legeredményesebb világbajnokságukat zárták!

Ezúton is gratulálunk versenyzőinknek, no meg a magyar válogatott szövetségi kapitányának, egyetemünk tanszékvezetőjének, Dr. Sós Csabának, aki így összegezte a kvangdzsui napokat.

Gratulálunk Sós Csabának és a magyar úszóknak

A kép forrása: M4 Sport

 „Ha azt nézzük, hogy feleannyi érmet szereztünk, mint két éve Budapesten, az nem jó hír. Ha viszont azt nézzük, hogy a Duna Arénában egy úszónk lett világbajnok, itt pedig három, az nagyon jó hír. Ugyanakkor sok döntős szereplésünk volt, negyediktől egészen a nyolcadik helyig, s miután ez olimpia előtti kvalifikációs viadal volt, a váltók eredményessége is fontos volt. Végül négy kvótát szereztek, ami azt jelenti, hogy huszonnégy úszót így vagy úgy biztosan elvihetünk az olimpiára. Jönnek fel olyan úszóink is, akik Budapesten még abszolút a jövőnek számítottak, de már akkor is letették névjegyüket, gondolok Milák Kristófra, Németh Nándorra vagy Késely Ajnára. Összességében nem lehetek elégedetlen – mondta az MTI-nek Sós Csaba, majd hozzátette, hogy a 2016-os riói olimpián a legnagyobb problémát az jelentette, hogy sokan nem tudtak a legjobb idejük közelében úszni, de szerinte ez Tokióban már nem fordulhat elő: - Ott még más döntötte el, mikor utazik a csapat, hol akklimatizálódik. Én egy begyakorolt utat választottam, ami nem is volt tévedés. Ezt mutatja a világrekord, és több egyéni csúcs is. Azt gondolom, amikor ott volt előttünk a lehetőség, éltünk vele.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!