Újra rájátszásba jutott a TFSE-MTK!
2022. március 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Elképesztő izgalmak közepette verte meg a hétvégén az ELTE-BEAC Újbuda együttesét a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK, s jutott be a nyolc csapatot fölvonultató rájátszásba. Az események úgy alakultak, hogy meccs közben (!) derült ki, hogy a playoffba jutás érdekében legalább tíz ponttal kell megvernie riválisát.

Újra rájátszásba jutott a TFSE-MTK

fotó: TFSE - MTK Női Kosárlabda

Az első negyed végén csupán két ponttal vezetett Magyar Bianka vezetőedző együttese, de a másodikban már több lehetősége nyílt kihasználni a távoli dobásokat és a lányok keze nem remegett meg. A harmadik játékrészben valósággal záporoztak a pontok, csak úgy, mint az elsőben, jóllehet így sem sikerült 5-7 pontnál nagyobb előnyre szert tenni, majd az utolsó másodpercben Theodoreán Alexandra látványos szóló végén éppen a dudaszó előtt dobott egy triplát, s ez lélektani előnyhöz juttatta a házigazda TFSE-MTK-t.

Egészen elképesztő egyéni teljesítményeknek lehettek tanúi a mérkőzésre kilátogató szurkolók. Németh Alma találatával a negyedik negyed elején 59-49-nél elérte a 10 pontot a különbség, s ekkor már nyilvánvaló volt, hogy 10 pont feletti győzelemmel kerülhet a rájátszásba a gárda. Persze a BEAC játékosai is tudták, hogy 10 pont alatt kell tartania a különbséget a playoff elérése érdekében. A negyedik negyed középső szakasza egyértelműen a vendégeknek sikerült jobban, akik előbb 59-56-ra, majd 61-58-ra, Boros Julianna hármasával pedig 65-61-re zárkóztak fel. Ekkor még három perc volt hátra és úgy tűnt, lélektanilag ismét megfordul a meccs. Jött azonban Chanise Jenkins és Németh Alma, majd Dúl Panka triplája, amivel 72-61-nél először ezen az estén 11 ponttal ment a TFSE-MTK.

A rájátszást érő különbséget innentől végig tartották a hazaiak, aki végül 79-67-re nyertek, és harmadik élvonalbeli idényükben is bejutottak a rájátszásba (két éve a pandémia miatt elmaradt a playoff).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!