Változatlan célokkal a TFSE férfi kézicsapata
2020. december 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Remekül sikerült nyári dabasi edzőtáborozást követően, jelentős célokat kitűzve kezdte az idényt a TFSE férfi kézilabda-csapata, amelynek nem titkolt szándéka a minél előbbi osztályváltás az NB II-ből fölfelé. Györfi János vezetőedző irányításával ragyogó közösség alakult ki, a koronavírus-járvány azonban óhatatlanul átírta a terveket. A gárda jelenleg a hatodik helyen áll az 12 csapatot felvonultató NB II-es csoportjában, eddig lejátszott kilenc bajnoki meccsén három győzelmet aratott (6 pont) és hat vereséget szenvedett el, összesen 263 gólt dobott és 278-at kapott.

Változatlan célokkal a TFSE férfi kézicsapata

„Minket is elért a pandémia, három játékosunk lebetegedett, de természetesen nekivágtunk az idénynek, noha tudtuk, megtépázott kerettel nem tudjuk kihozni a bennünk rejlő maximumot – mondta megkeresésünkre Györfi János, a Testnevelési Egyetem stratégiai főtanácsadója, aki a Magyar Kézilabda-szövetségben is jelentős feladatokat ellátva dolgozik. – Eleve elmaradt 9 felkészülési edzőmeccsünk a járványhelyzet miatt, majd pedig a bajnokságban is ez történt, tizenegy helyett csak kilenc összecsapást tudtunk lejátszani. Mindamellett nagyon büszke vagyok fiatal csapatomra, a komoly harcossá, férfivá válás útján lévő játékosaink szorgalmasan és elszántan dolgoznak a minél jobb eredmény elérése érdekében. A Honvéd és a Pilisvörösvár ellen már azt játszották, amit terveztem, egy biztos: céljaink nem változtak. Sokat fejlődtünk erőben, gyorsasági állóképességben, kiváló egyéni képzéseket csinálunk, még a figyelem, a koncentráció hullámzása, a védekezés keménysége várat magára.”

Vezetőedzői feladata mellett természetesen egyéb teendőit is igyekszik ellátni, decemberre például két sporttudományi konferenciát is szervezett – MSTT XII. országos innovációs, IV. Sportági (kézilabdás) innovációs konferencia –, de a pandémia miatt, sportnyelvvel szólva,azokat is le kellett fújni.

„Nagyra értékelem és becsülöm a tanárok erőfeszítéseit, akik mindent megtesznek az online oktatás lehető legmagasabb színvonalon végzéséhez, de egy-egy konferencia úgy az igazi, ha a személyes találkozások alkalmával megosztjuk egymással gondolatainkat, tapasztalatainkat, a vitás kérdésekről pedig szemtől szemben tudunk beszélni. Ezeket nem lehet pótolni online megoldással. Borzasztóan sajnálom a konferenciák elmaradását, de tudjuk, hogy az egészségnél nincs fontosabb, mindig ezt kell szem előtt tartanunk.”

Az immár a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség szabadidősport-bizottságának elnökeként is tevékenykedő – egyetemisták testi edzettségén, szellemi felkészültségén, lelki egyensúlyát segítő projekteken dolgozó - Györfi Jánost végezetül arról kérdeztük, mit remél a jelenleg a dániai Európa-bajnokságon szereplő női válogatottól.

„Most, a verseny második szakaszában rendkívül éles meccsek várnak a mieinkre – válaszolta a mesteredző. – A magyar válogatottra mindig is jellemző volt a kreatív játék, illetve annak egyre magasabb szintre emelése, s mivel két nagyszerű magyar edző, Elek Gábor és Danyi Gábor vezeti a csapatot, reménykedve és bizakodva várom a folytatást. Beszélhetnénk számokról, statisztikákról, bármiről, de ilyen fajsúlyos versenyen mindig az dönt, hogy az adott pillanatban a lehető legjobb döntéseket hozza-e a szakmai stáb meg persze a játékosok. Nagyon szurkolok a mieinknek. Szükségünk van az emelkedésre, hiszen hazánk rendkívül fontos versenyeket rendezhet a közeljövőben.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!